Afbeelding

Wereldtitels voor Jennette Jansen

di 16 augustus 2022 Twenterand

Para-cycliste Jennette Jansen uit Westerhaar heeft twee wereldtitels behaald tijdens het WK Paracycling in Baie Comeau (Canada). Zowel in de tijdrit als bij de wegwedstrijd sleepte ze een gouden medaille in de wacht.

Jennette Jansen staat al vele jaren aan de internationale top van het para-cycling. Ze behaalde al vele nationale, Europese en wereldtitels, alsmede olympische medailles in verschillende disciplines op zeven paralympische spelen. Vorig jaar won ze nog goud op de paralympische spelen in Tokyo en met de vorm zit het sindsdien wel goed want in de afgelopen tijd won ze meerdere wereldbekerwedstrijden. Vooraf was zij dan ook favoriet voor de titel. Die rol maakte ze dubbel en dwars waar.

Op donderdag 11 augustus kwam Jansen in actie in de tijdrit. Daarbij zette ze de snelste tijd neer, waarmee ze onder meer de Noorse Suzanna Tangen en de Zwitserse Sandra Stöckly klopte. Op zaterdag 13 augustus verdedigde ze haar titel in de wegwedstrijd. Ook dat deed ze met succes, opnieuw liet ze daarbij Stöckli en Tangen achter zich.

Afbeelding
Afbeelding
Kom jij griezelen ?. Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Cursus Luisterend bidden Twenterand 30 sep., 13:47
Afbeelding
Koor en samenzangavond Twenterand 30 sep., 13:43
Afbeelding
PKN deelt magazines uit op Israëlzondag Twenterand 30 sep., 09:18
Afbeelding
Interkerkelijke koffieochtend Twenterand 30 sep., 09:09