Afbeelding

Wereldtitels voor Jennette Jansen

di 16 augustus 2022 Twenterand

Para-cycliste Jennette Jansen uit Westerhaar heeft twee wereldtitels behaald tijdens het WK Paracycling in Baie Comeau (Canada). Zowel in de tijdrit als bij de wegwedstrijd sleepte ze een gouden medaille in de wacht.

Jennette Jansen staat al vele jaren aan de internationale top van het para-cycling. Ze behaalde al vele nationale, Europese en wereldtitels, alsmede olympische medailles in verschillende disciplines op zeven paralympische spelen. Vorig jaar won ze nog goud op de paralympische spelen in Tokyo en met de vorm zit het sindsdien wel goed want in de afgelopen tijd won ze meerdere wereldbekerwedstrijden. Vooraf was zij dan ook favoriet voor de titel. Die rol maakte ze dubbel en dwars waar.

Op donderdag 11 augustus kwam Jansen in actie in de tijdrit. Daarbij zette ze de snelste tijd neer, waarmee ze onder meer de Noorse Suzanna Tangen en de Zwitserse Sandra Stöckly klopte. Op zaterdag 13 augustus verdedigde ze haar titel in de wegwedstrijd. Ook dat deed ze met succes, opnieuw liet ze daarbij Stöckli en Tangen achter zich.

Afbeelding
!
Afbeelding
Dag van de Witte Stok Twenterand 5 minuten geleden
Afbeelding
Week 40 Twenterand 5 minuten geleden
Afbeelding
Leerzame Dierendag bij De Blokstoeke Twenterand 23 uur geleden
Afbeelding
Zangvond in Den Ham Twenterand gisteren
Afbeelding
Frühshoppen in Langeveen Twenterand gisteren
Afbeelding
Peiling over gemeentelijke communicatie en participatie Twenterand gisteren
Afbeelding
Op bezoek bij honderdjarige mevrouw Platjes Twenterand 3 okt, 16:05
Afbeelding
Expositie Eigen Werk in de Peddemorsboerderij van start Twenterand 3 okt, 10:00