Het Zomerkamp Vriezenveen in 2019. Foto: Kevin Sand.
Het Zomerkamp Vriezenveen in 2019. Foto: Kevin Sand. Kevin Sand

Weer een Zomerkamp Vriezenveen

wo 17 augustus 2022 Twenterand

De kinderen hebben er al helemaal zin in en kunnen het bijna niet afwachten! Na twee coronajaren zonder Zomerkamp Vriezenveen kan het nu weer. Van 22 tot en met 25 augustus staan de tenten weer opgesteld op het terrein van de scouting aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen.

De groep van acht vrijwilligers die zich inzet voor de organisatie van het Zomerkamp heeft er weer alles aan gedaan om er voor de kinderen mooie dagen van te maken. Ze worden daarin voor het zakelijke gedeelte, zoals het aanvragen van vergunningen en dergelijke, ondersteund door Stichting ZorgSaam Twenterand.

Een grandioze week

Renate Kerkdijk is vrijwilliger van het eerste uur en al zesentwintig jaar actief betrokken bij de organisatie van de activiteiten voor de kinderen uit Vriezenveen in de laatste week van de zomervakantie. “Omdat ik het, net zoals de andere vrijwilligers, heel belangrijk vind om de kinderen een grandioze week te bezorgen”, zo legt ze uit. “Niet alle kinderen gaan met vakantie en op deze manier zijn ze er toch even lekker uit voordat de school weer begint”.

Van Houtdorp naar Zomerkamp

Negentien jaar geleden is het Zomerkamp Vriezenveen voor de eerste keer georganiseerd. Het traditionele, jaarlijkse terugkerende Houtdorp kon niet meer doorgaan omdat door een brand al het materiaal en gereedschap verloren was gegaan plus de schuur waarin alles was opgeslagen. “We waren alles kwijt, maar gelukkig was het wel goed verzekerd. Van het verzekeringsgeld hebben we vijftien mooie tenten gekocht en zo is het Zomerkamp ontstaan”. De kinderen, in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar, slapen één nachtje in de groepstenten. “Dat is natuurlijk altijd groot feest. ‘Chips feestjes’, ‘kussengevechten’ en veel plezier maken”, weet Renate uit ervaring.

Veel activiteiten

Naast het slaapfeestje staan er allerlei leuke activiteiten op het programma zoals verschillende spellen, een survival, zwemmen en een playbackshow. Altijd een groot succes op woensdagavond! Dit is ook de avond/nacht dat de kinderen in de tenten slapen. 

De organisatie doet er niet alleen alles aan om het zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen, ook de veiligheid staat hoog in het vaandel. Zo beschikken meerdere mensen van de organisatie over de vereiste diploma’s. De kinderen zijn dus in goede handen. 

Laagdrempelig

“Om het Zomerkamp laagdrempelig te houden wordt de bijdrage per kind zo laag mogelijk gehouden. Maar toch kunnen we dankzij onze sponsoren de kinderen blij maken met verschillende traktaties zoals een ijsje, chips en drinken en een broodje knakworst”.

De organisatie is blij met haar sponsors die het mogelijk maken om ieder jaar een mooie week voor de kinderen te organiseren. Zo worden de tenten schoon en droog bewaard in een zeecontainer die gratis wordt geplaatst op het scoutingsterrein en ook weer wordt opgehaald door de firma Wessels en gratis bij de firma Eshuis gestald wordt. “In de zeecontainer zit zelfs stroom”, vertelt Renate trots.

Nog heel even en het feest kan beginnen! De kinderen hebben er zin in, maar de leiding ook.

!
Afbeelding
Jongerenwerk in Twenterand Politiek lokaal 13 minuten geleden
Afbeelding
Uitslag bridgen Twenterand 17 minuten geleden
Afbeelding
Dag van de Witte Stok Twenterand 52 minuten geleden
Afbeelding
Week 40 Twenterand 52 minuten geleden
Afbeelding
Leerzame Dierendag bij De Blokstoeke Twenterand gisteren
Afbeelding
Zangvond in Den Ham Twenterand gisteren
Afbeelding
Frühshoppen in Langeveen Twenterand 4 okt, 09:01
Afbeelding
Peiling over gemeentelijke communicatie en participatie Twenterand 4 okt, 08:55