Afbeelding

Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

vr 1 juli 2022 Twenterand

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Zo ook in Twenterand. Wanneer in de zomervakantie klasgenootjes erop uittrekken, blijven zij thuis. Het Diaconaal Platform Twenterand (DPT) houdt voor hen de actie Vakantietas.

In armoede opgroeien betekent ook geen geld hebben om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. Vandaar dat het Diaconaal Platform Twenterand (DPT), een samenwerkingsverband van de diaconieën van de Twenterandse Kerken en de stichtingen Manna, Boot, Lichtpunt, Steunfonds Vluchtelingenwerk en Leergeld, de actie Vakantietas 2022 hebben opgepakt. Het is een logisch vervolg op voorgaande jaren en het is ook nog harder nodig gezien de prijsstijgingen van vele producten.

245 kinderen en jongeren in de leeftijd tot achttien jaar ontvangen begin juli een vakantietas. Er zijn drie categorieën tasjes: voor de jonge kinderen tot en met vier jaar, voor de basisschoolkinderen van vijf tot en met elf jaar en voor de jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar.

Huisvlijt

Het in kaart brengen van de doelgroep en de verspreiding van de tassen vindt plaats via de Stichting Manna. De H. Marcellinus parochie, locatie Vroomshoop/Geerdijk en de H. Pancratius parochie, locatie Vriezenveen, hebben dit jaar de organisatie voor het vullen van de tasjes op zich genomen. Nieuw dit jaar: huisvlijt. Vrijwilligers hebben vele uren gebreid en zo zestig knuffels gemaakt voor in de Vakantietas.

De actie is mogelijk geworden door bijdrages van de PCI H. Pancratius en H. Marcellinus en de diaconieën en van de kerken uit Twenterand en door sponsoren. De tassen zelf zijn aangereikt door Kerk in Actie Nederland. In actie voor de naast; dichtbij en ver weg. Geen mens uitgezonderd.

Op deze wijze hoopt DPT-inhoud te geven aan onze opdracht ’Helpen, geven, delen van Twenteranders voor Twenteranders’.

Afbeelding
!
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Puur! Bloembinderij opent deuren Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
Boer’nmarkt lokt enthousiaste menigte Twenterand 17 aug, 13:33
Afbeelding
Waterschap pakt verzakking bij Zwolsekanaal aan Twenterand 17 aug, 10:15
Afbeelding
Weer een Zomerkamp Vriezenveen Twenterand 17 aug, 09:00
Afbeelding
Week 33 Twenterand 17 aug, 05:54
Afbeelding
Plaatsnaamborden in Twents blijft wens Twenterand 16 aug, 10:05
Afbeelding
Wereldtitels voor Jennette Jansen Twenterand 16 aug, 09:59