Afbeelding

Leonie Marsman Nederlands kampioen airtrack springen

ma 27 juni 2022 Twenterand

Op zaterdag 25 juni 2022 was het NK in Ahoy Rotterdam. Nederlandse kampioenschappen van meerdere sporten vonden hier dit weekend plaats. LOVA was vertegenwoordigd met 11 springers bij het groepspringen. Dit NK bestond uit de onderdelen airtrack, minitrampoline en minitrampoline pegasus. 

In de ochtend kwamen Esmée Schoemaker en Bente Vos in actie op het hoogste niveau in de junioren categorie. In dit sterke deelnemersveld mocht Esmée op alle onderdelen meedoen, versterkt door Bente op het onderdeel minitrampoline pegasus. Beide dames lieten strakke sprongen zien en voor Esmée werd dat op het onderdeel minitrampoline beloond met een mooie zilveren medaille. Esmée werd vijfde op minitrampoline pegasus gevolgd door Bente op de zesde plaats.

In de middag trapte Anouk Zijlstra af op het onderdeel minitrampoline in de junioren B categorie en werd hier achtste. Jente ten Donkelaar, Leonie Marsman, Sanne Nijhuis en Marith Nijboer deden op dit onderdeel mee in de dames senioren A categorie. In dit sterke deelnemersveld moet je soms wat risico nemen om een top 10 plek te bemachtigen. Sanne liet voor het eerst een prachtige dubbele salto met 1,5 draai zien, en met succes. Jente en Sanne behaalden hier beiden een verdienstelijke top 10 plaats.

Op het onderdeel airtrack kwamen drie dames van LOVA in actie in de categorie senioren A eredivisie, het hoogste niveau in de senioren categorie. Marith, Sanne en Leonie lieten allen prachtige series zien. Leonie werd op dit onderdeel Nederlands kampioen, gevolgd door Sanne op een vierde plaats en Marith op een zevende plaats. Op ditzelfde onderdeel kwamen in de senioren B categorie Alisha Coenraad en Jade Kuiper in actie. Na nette series eindigde Jade als zesde, gevolgd door Alisha op de achtste plaats. In de junioren B categorie eindigde Anouk Zijlstra net naast het podium als vierde en werd Evi Grondman 25e.

Op minitrampoline pegasus werd Sabine Lamberts bij de dames senioren B 14e en Evi werd bij de junioren B 28e. Bij de dames senioren A mocht Marith opnieuw aan de start verschijnen. Ondanks een foutje werden haar sprongen hoog beoordeeld en werd ze op dit onderdeel derde van Nederland. In totaal gingen er drie medailles mee terug naar Vroomshoop en behaalden we in totaal 14 top 10 plaatsen. De trainsters Rosanne Dubbink en Mandy Bosch zijn heel trots op deze meiden.

!
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Puur! Bloembinderij opent deuren Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
Boer’nmarkt lokt enthousiaste menigte Twenterand 17 aug, 13:33
Afbeelding
Waterschap pakt verzakking bij Zwolsekanaal aan Twenterand 17 aug, 10:15
Afbeelding
Weer een Zomerkamp Vriezenveen Twenterand 17 aug, 09:00
Afbeelding
Week 33 Twenterand 17 aug, 05:54
Afbeelding
Plaatsnaamborden in Twents blijft wens Twenterand 16 aug, 10:05
Afbeelding
Wereldtitels voor Jennette Jansen Twenterand 16 aug, 09:59