Afbeelding

FC Jong Twenterand wint FC Twentecup

do 26 mei 2022 Twenterand

Als nieuwkomer in het toernooi om de FC Twentecup wist FC Jong Twenterand meteen de cup te pakken. “Een onverwacht en fantastisch resultaat”, aldus Jeel Schiphorst, projectleider namens toernooiorganisator van de eredivisieclub.

FC Jong Twenterand is een voetbalteam dat bestaat uit jongeren uit de diverse kernen in de gemeente Twenterand die regelmatig contact hebben met de jongerenwerkers van ZorgSaam Twenterand. Na enkele vriendschappelijke duels eerder in het seizoen moest er gekwalificeerd worden om deel te nemen aan de finaledag. Het vereiste aantal punten werd gehaald en zo kon afgelopen week afgereisd worden naar de Grolsch Veste in Enschede.

Eén van de jongeren: “Ik heb altijd gedroomd om in de Grolsch Veste te voetballen en deze droom is uitgekomen”. De jongerenwerkers Lynn en Somar: “Nu we zover waren gekomen waren we extra gemotiveerd de cup mee te nemen naar huis om te laten zien dat we in Twenterand goede voetballers hebben”.

Het begin was er niet naar. Er werd direct met 0-2 verloren. Maar na wat omzettingen waren de jongeren strijdlustig en kwam het team in topvorm. Er werd geen wedstrijd meer verloren. Restte de finale, met als tegenstander het team waarvan in de eerste wedstrijd was verloren. Dit maakte de finale alleen maar uitdagender voor het team. Het zelfvertrouwen was groot en dat bleek ook, want FC Jong Twenterand won de finale met 2-1 en werd hiermee winnaar van de prestigieuze

FC Twentecup

“Het was een enorm spannende en mooie ervaring voor ons allemaal. We zijn trots dat we Twenterand op deze wijze op de kaart hebben gezet. Zo zie je maar dat je met geloof in eigen kracht en elkaar helpen je heel ver kunt komen. En zo is het met meer dingen in het leven”, aldus Somar.

Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49