Afbeelding

Zomeravondconcert met Francis van Broekhuizen

wo 25 mei 2022 Twenterand

In plaats van het Nieuwjaarsconcert dat niet is doorgegaan houdt het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop op vrijdag 17 juni een zomeravondconcert in de Hervormde Kerk in Den Ham met niemand minder dan de bekende sopraan Francis van Broekhuizen als gast. Het concert begint om 20.00 uur. 

Francis schitterde in vele opera’s en wie kent haar niet van programma’s als De Slimste Mens en De Verraders of als vaste gast in de ‘5 uurshow’ van SBS6. In ‘De ochtend van 4’ bij Margriet Vroomans heeft ze op maandagochtend op NPO4 haar eigen rubriek. 

Van Broekhuizen zingt tijdens het zomeravondconcert ongetwijfeld een van haar lievelingsliederen uit The Sound of Music, waarin ze de rol van moeder-overste vervulde: ‘Climb ev’ry mountain!’.

Meer speciale gasten

Ook Obed Redder op slagwerk (spelend bij het top-slagwerkensemble SDG Ommen) is van de partij, evenals bariton Albert Wessels, de solist van het mannenkoor.

Gezinus Veldman, pianist en de dirigent van het koor, zorgde weer voor een boeiend programma, waarbij het genieten wordt van mooie muziek en gevarieerde koorzang. Een kleine greep uit het programma: ‘Zee’ van Toon Hermans, ‘Jesus bleibet meine Freude’ van J.S. Bach, het bekende songfestivallied ‘Ein bisschen Frieden’, ‘Give me my song’ van ABBA-zanger Benny Anderson, ‘Bridge over troubled water’ van Paul Simon, het jazzy nummer ‘Just a closer walk with Thee’ en als afsluiting ‘Dit prachtige land’ uit de muzikale vertelling ‘Droom de dag’ over de sage van de Groene Jager.

Kaarten voor het zomeravondconcert zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: secretariaat@cmkvroomshoop.nl, tel. 0546-642191. De kaarten kosten in voorverkoop 12 euro voor volwassenen en voor kinderen tot en met 12 jaar 5 euro. Aan de kerk is de entree veertien euro. 

Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 19 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49