Afbeelding

Twente kleurt ‘special’ met sportieve street-art

wo 25 mei 2022 Twenterand

Heel Twente kijkt reikhalzend uit naar de Special Olympisch Nationale Spelen 2022, die van 10 tot en met 12 juni in Twente worden gehouden.  Een prachtig podium voor g-sporters, maar ook een mooi evenement om Twente op de kaart te zetten. Twente Marketing doet dit in samenwerking met VVV’s/Tourist Info’s, overheden en vrijetijdsondernemers. Met een sportieve street-art actie worden inwoners van Twente ‘warm’ gemaakt voor dit bijzondere evenement.

De street-art is met Green Graffiti (duurzame straatverf) aangebracht in het straatbeeld. De tekening geeft de bekende wedstrijdbanen uit de atletiek met loopnummers weer. Met de boodschap ‘Altijd een winnaar’wordt inclusiviteit en sportiviteit uitgedragen. Met deze actie wil Twente Marketing in samenwerking met VVV’s/Tourist Info’s, overheden en vrijetijdsondernemers, samen met de inwoners van Twente, aftellen naar het grootse sportieve weekend in juni. De wedstrijdbanen zijn te vinden in Rijssen, Holten, Tubbergen, Borne, Goor, Hengelo en Enschede. Alle geplaatste tekeningen zijn, door de gebruikte materialen en technieken, niet schadelijk voor mens, dier of milieu en dus vrij van oplosmiddelen, chemische bestanddelen en giftige stoffen.

Special Olympisch Nationale Spelen

Twente gaat van 10 tot en met 12 juni 2022 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren; de Special Olympics Nationale Spelen. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats waar in totaal 3.000 sporters in actie komen. Met maar liefst 24 Toernooien, een Special Olympics Dorp op de campus van Universiteit Twente en de openingsceremonie in het FBK-stadion is er in heel Twente wat te doen.

Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 21 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49