Afbeelding

VZ&PC zorgt bijna voor stunt

zo 22 mei 2022 Twenterand

De waterpoloheren van VZ&PC ontvingen zaterdag 21 mei de ongenaakbare koploper HZC De Robben uit Hilversum. De Hilversumers vol met ex eredivisie spelers met meer dan honderd doelpunten meer voor dan de Vriezenveners hadden met een incompleet team al kennis gemaakt met de vaardigheden van de koploper. Destijds stokte de productie bij de uitwedstrijd op 11-4 waarbij de meeste wedstrijden met vijftien doelpunten of meer werd gewonnen. 

Met nu een complete selectie zonder de geblesseerde K. Spit werd al snel een 2-0 voorsprong genomen maar moesten aan het eind van de eerste periode met 3-3 de Robben weer naast zich dulden. In de tweede periode mistte VZ&PC een paar overtallen en moesten toezien hoe de Robben een kleine voorsprong namen. 3-5.

Ook in de derde periode bleef de achterstand, ondanks goede scores van J. en T. Roelofsen. en een fantastische redding van doelman Sanderman bij een strafworp. 5-7. In de laatste periode werd eerst de achterstand nog vergroot tot 5-8 ,maar schoot N Sportel uit een moeilijke hoek raak en passeerde Bloemhof op de midpositie de Robben doelman 7-8.

VZ&PC rook kansen een benutte strafworp door M. Smelt na een goede actie van T. Roelofsen betekende de gelijkmaker 8-8 met ruim kansen op meer, drie overtallen waarvan 1x gescoord zette VZ&PC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 9-8. Weer was doelman Sanderman onpasseerbaar voor de Hilversumers bij een strafworp, en benutte VZ&PC aan de andere kant wel en had opeens een kleine voorsprong 10-8.

Door ondertallen kon de Robben dichterbij komen maar ,kon VZ&PC de situatie redden. Met VZ&PC in de aanval met nog weinig tijd te spelen leken de Vriezenveners op een winst af te stevenen, maar een vrije bal tegen lukte het de Robben om weer naast VZ&PC te komen. 

Met nog 15 seconden te spelen hadden de Vriezenveners nog een kleine kans om alsnog de zege te pakken door overtal maar werd het beslissende schot gekraakt ,en vierden de Hilversumers het kampioenschap door het gelijke spel 10-10 en kon VZ&PC terugkijken op een goede wedstrijd en blijft door de tweede plaats the best off the rest.

Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Livo voor het slotduel van de competitie de ploeg die in de Stamper VZ&PC op een 7-7 gelijke stand kon houden. 

Setstanden 3-3, 3-5, 5-7, 10-10.

Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 20 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49