Afbeelding
hvds

Den Ham op eigen kracht in veilige haven

zo 22 mei 2022 Twenterand

In de thuiswedstrijd tegen ASC’62 wist Den Ham zaterdag 21 mei zich op eigen kracht te verzekeren van handhaving in de tweede klasse. Door de 1-0 overwinning tegen de ploeg uit Dalfsen én door het verlies van De Esch in Zwolle tegen Be Quick’28 werd er voldoende afstand gecreëerd van de vermaledijde zogenaamde PD plaatsen. Daarin spelen straks immers acht ploegen om slechts één plaats in de tweede klasse.

Vooraf al een tegenslag doordat Michiel Schurink in de warming up afviel met een lies blessure. Zijn beoogde vervanger Ruben Kelder klapte net voor het begin door zijn enkel, maar kon met behulp van de nodige tape gelukkig spelen. En hoe. In de achtste minuut was het uit een bekeken actie van hem, na een één twee met Luuk Kuiper, dat de laatste de bal panklaar kon leggen voor Kevin Ruiterkamp, die beheerst scoorde. Dalfsen kreeg daarna wel af en toe het betere van het spel, maar echt gevaarlijk werden de gasten niet. Den Ham verzuimde afstand te nemen, hoewel daar de mogelijkheden ruimschoots voor handen waren. Buitenhuis vrij voor de doelman en een inzet van Ruiterkamp hard en hoog over hadden beter verdiend.

De tweede helft werd met recht een degradatiekraker. Het spel was niet al te best, maar de spanning was daarentegen ruimschoots aanwezig. Ook al zette ASC’62 druk, kansen werden er niet gecreëerd, terwijl Den Ham die wel kreeg. In de slotfase was het eerst Thomas Remmink die de lat raakte. Een vijf tegen één situatie in de 83e minuut ging jammerlijk de mist in, en in de 90e minuut had invaller debutant Jurgen Jaspers ook de 2-0 op de schoen, maar werd zijn inzet gepareerd.

Na een hectische slotminuut trokken de Hammenaren de overwinning dan ook verdiend over de streep. Toen even later de eindstand van De Esch bekend werd konden de flessen dan ook ontkurkt worden. Ook volgend seizoen tweede klasse voor Den Ham.

Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49