Selectiespeler Gert Dogger werd met luid applaus verwelkomd op sportpark Twistveen bij de opening van het 'Gert Dogger Court'.
Selectiespeler Gert Dogger werd met luid applaus verwelkomd op sportpark Twistveen bij de opening van het 'Gert Dogger Court'. F.G. Kayim

Voorwaarts opent ‘Gert Dogger Court’

zo 22 mei 2022 Twenterand

Het kunstgrasveld waar de jongste jeugd van VV Voorwaarts uit Westerhaar sinds enkele maanden veilig en naar hartelust op kan voetballen is zaterdag 21 mei officieel geopend. Niemand minder dan selectiespeler Gert Dogger werd zaterdag daarvoor met luid applaus op het sportpark begroet. Hij mocht het veld, dat naar hem vernoemd is, officieel openen. “Een enorme eer,” aldus Dogger, die het ‘Gert Dogger Court’ aan zijn voetbalclub heeft geschonken. 

Dogger is een voetballiefhebber pur sang. Hij speelde als jongeling onder meer 2 jaar bij Twente en inmiddels al ruim 25 jaar als spits in de eerste selectie van zijn geliefde club Voorwaarts en besloot met name vanwege dat jubileum, alsmede vanwege zijn 40e verjaardag, die hij in 2021 vanwege corona niet kon vieren, kracht bij te zetten met een speciaal cadeau in de vorm van een voetbalveld voor de jongste jeugd.

Dure bedoening

 ”Het is een prachtig afgewerkt kunstgrasveld met een soort kooi eromheen, zodat de bal er niet uit kan en de kinderen veilig kunnen voetballen,” licht Dogger toe. “Ik wist dat de club al langer heel graag zo’n veld wilde, maar dat was, mede door de financiën, makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk heb ik het met heel veel medewerking van vrienden en kennissen voor elkaar kunnen krijgen om zo’n veld te realiseren,” lacht Dogger, die zich in het dagelijks leven bezighoudt met woninginrichting en vloeren leggen. “Het was mijn geluk dat ik veel partijen om mij heen heb, die dit tegen kostprijs konden regelen. In elk ander geval was dit nooit gelukt,” licht Dogger de realisering van het Gert Dogger Court toe. 

Meer jeugd

Dogger hoopt dat zijn club heel lang gebruik van het veld mag maken en dat er ook aantrekkingskracht vanuit gaat, waardoor meer jeugd bij Voorwaarts komt voetballen. “Voetballen is gezond en het leukste spelletje dat ik ken”. Na de officiële opening van ‘zijn’ voetbalveld werd er getoost op de nieuwe aanwinst en bleef het nog lang gezellig. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 21 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49