John de Vries, Guus Kempe en Hans Nieboer
John de Vries, Guus Kempe en Hans Nieboer

Koor huldigt drie jubilarissen

za 21 mei 2022 Twenterand

Donderdagavond 19 mei kon het Chr. Mannenkoor Vroomshoop weer een normale ledenvergadering houden in kerkelijk centrum Irene. Zo’n zeventig koorleden bezochten deze 71e ledenvergadering.

De ledenvergadering verliep geolied onder de leiding van voorzitter Niek Kop. De financiën waren goed op orde en de bestuursleden Klaas Dragt, Herm Nieuwlaar, Rien van der Veen en Gert Staarman werden bij acclamatie herbenoemd.

Aan het eind van de vergadering werden drie jubilarissen gehuldigd. John de Vries, Guus Kempe en Hans Nieboer waren alle drie vijfentwintig jaar lid. eerste tenor John was eerder tien jaar voorzitter, tweede bas Guus was nauw betrokken bij de keuze voor het nieuwe kostuum waarin het koor zich dit jaar heeft gestoken. En eerste tenor Hans Nieboer was actief als PR-man en de schrijver van het jubileumboek ‘De toon maakt de muziek.’

Daar waar de twee voorgaande jaren sterk beperkt werden door het coronavirus, kent het bijna honderd leden tellende mannenkoor dit jaar weer een druk programma. Nadat in de week voor Pasen al twee mooie Passiestonden werden uitgevoerd in Geesteren en Vroomshoop, staat nu een Zomeravondconcert op de agenda, en wel op vrijdag 17 juni in de hervormde kerk te Den Ham. Dan is niemand minder dan de landelijk bekende sopraan Francis van Broekhuizen te gast. Operazangeres Francis is ook bekend van diverse tv-programma’s zoals ‘De Slimste Mens’, en van de musical ‘Sound of Music.’ Onder leiding van pianist en dirigent Gezinus Veldman werken ook slagwerker Obed Redder uit Ommen en koorsolist Albert Wessels mee aan dit concert.

En vanaf 30 september gaat het koor meewerken aan de theaterproductie ‘Steen voor Steen’ in Het Punt te Vroomshoop, een initiatief van de Stichting Levend Vroomshoop, en te beschouwen als de opvolger van ‘De Winterkraaien’. Op 16 december rondt het koor het jaar 2022 af met een kerstconcert in Vroomshoop.

John de Vries, Guus Kempe en Martha en Hans Nieboer
Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49