Afbeelding

Stralende gezichten bij Regiofinale Schoolvoetbal

do 19 mei 2022 Twenterand

Op de voetbalvelden van DOS’37 in Vriezenveen is woensdag 18 mei de KNVB Regiofinale Schoolvoetbal 2022 gehouden. Ruim 450 basisschoolleerlingen uit de regio streden daar tegen elkaar. Alle teams die meededen hadden in hun eigen gemeente het schoolvoetbaltoernooi gewonnen. 

Voetbalvereniging DOS’37 heeft het initiatief genomen om de regiofinale 2022 naar haar thuishaven, sportpark Het Midden, te halen. Het organiseren van een regiofinale vraagt nogal wat werk, maar de toernooicommissie van DOS’37 heeft er, in samenwerking met de KNVB en scheidsrechtersvereniging SAO uit Almelo, een prima verlopen evenement van kunnen maken. En dit kon uiteraard niet zonder de vele vrijwilligers binnen DOS’37, zoals kantinepersoneel, veldleiders, EHBO, geluidsman, terreinmeesters, jeugdcommissie enzovoorts. 

Er vielen louter stralende gezichten te bespeuren op het Midden. Met name bij de uiteindelijke kampioenen uiteraard. Ondanks het wegblijven van twee van de in totaal 45 scholen, waarbij de schema’s ter plekke werden bijgesteld, was de organisatie dik tevreden en werden na afloop de complimenten met trots ontvangen.

Winnaars

Er werd woensdagmiddag gevoetbald in vier categorieën. Jongens uit de groepen 5 en 6. Meisjes uit de groepen 5 en 6. Jongens uit de groepen 7 en 8. En meisjes uit de groepen 7 en 8. Het winnende team uit de categorie groepen 7 en 8 kwalificeert zich voor de kwartfinale van KNVB District Oost op woensdag 1 juni bij Voetbal Vereniging De Bataven in Gendt. De teams die een en twee werden in de categorie groepen 5 en 6 mogen eveneens naar Gendt. De teams die ook hier zegevieren, spelen op 17 juni de landelijke finale bij de campus van voetbalbond KNVB in Zeist.

De kampioenen woensdagmiddag bij DOS’37 kregen een beker en een prachtige balkonscene op het bordes van de mooie DOS-kantine. Voor alle deelnemers was er een medaille, een aanvoerdersband voor de aanvoerder en een mooie bidon. DOS’37 wenst de finalisten veel succes tijdens de districtsfinales en dit betreft: de Esrein uit Hengelo, Trotz! uit Vriezenveen, de Compaan Maardijk/Kolibrie uit Almelo, Telgenkamp/Europaschool uit Hengelo, Alfonsusschool uit Enschede en de Mariaschool uit Reutum.

Uitslag: Groep 5 en 6 jongens: 1. Esrein Hengelo 2.Trotz! Vriezenveen 3.De Mare Almelo 4. Roerganger Enter 5. De Rank Hengelo 6.Klim Op Rijssen 7. Roerganger Enter

Uitslag: Groep 5 en 6 meisjes: 1.Compaan Maardijk/Kolibrie Almelo 2.Telgenkamp/Europaschool 3.Shalom Vriezenveen 4.De Windhoek Almelo 5.Constantijnschool Rijssen 6.Esrein Hengelo 7.Roerganger Enter

Uitslag: Groep 7 en 8 jongens: 1.Alfonsusschool Enschede 2. De Vonder Borne 3. Widerode Wierden 4. Marijkeschool Nijverdal. Verdere deelnemers waren De Wiekslag Tubbergen, Palet Enschede, Zevenster Denekamp, Eltheto Vriezenveen, Anninkschool Hengelo, Pax Christi Overdinkel, Letterveld Almelo, Esrein Hengelo, Meander Ootmarsum, Julianaschool Rijssen.

Uitslag: Groep 7 en 8 meisjes: 1.Mariaschool Reutum 2. De Talenter Enter 3.Reggewinde Nijverdal 4.Het Galjoen Wierden. Verdere deelnemers waren Schothorst Hengelo, Meander Ootmarsum, Floraschool Borne, De Mare Almelo, Mecklenburg Enschede, Beatrixschool Rijssen, Shalom Vriezenveen, ESV Enschede, Zevenster Denekamp, De Heemde Almelo, Eimink Hengelo, Veldzijde Losser.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 21 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20