Afbeelding

Felicitaties voor diamanten bruidspaar Koes

di 17 mei 2022 Twenterand

Mannes (Mans) Koes en Sientje Rensink stapten op woensdag 16 mei 1962 in Den Ham in het huwelijksbootje. Burgemeester Hans Broekhuizen ging precies zestig jaar later bij dit diamanten bruidspaar op bezoek om de welgemeende felicitaties van het gemeentebestuur over te brengen.

Mans (85) en Sientje (84) leerden elkaar kennen op 2 maart 1955 op de ijsbaan in Den Ham. “Het was koud en schaatsen kon die avond nog net. Bij ons begon het die bewuste avond enorm te vlammen”, lacht Mans. “Het was eigenlijk liefde op het eerste gezicht. We spraken regelmatig af, werden verliefd en dat zijn we eigenlijk na zestig jaar nog steeds”, zegt Sientje. Na zeven jaar verkering trouwde het stel in het gemeentehuis van Den Ham.

Het echtpaar verhuisde naar de Kolenmieten in Vroomshoop, waar ze 35 jaar woonden voordat ze naar Beerzerveld trokken. “De kinderen gingen er al naar school en wij gingen er naar de kerk. In 2021 zijn we verhuisd naar het Oranjeplein in Vroomshoop. We kijken uit op Het Punt en wonen hier prima in het centrum van Vroomshoop. We genieten nog elke dag van elkaar. Wat wil een mens nog meer?” aldus een tevreden bruidegom.

Boerenleven

Vroomshoper Mans ging na de lagere school naar de landbouwschool in Den Ham. Na schooltijd werd er hard gewerkt op de boerderij. “We hadden een gemengd bedrijf met koeien, varkens en kippen. Elke dag weer hard werken. We deden veel met de hand en hadden een paard voor het zware werk op het land. Het waren intensieve en mooie jaren”, aldus Mans, die uiteindelijk de boerderij van zijn vader overnam. Een kwart eeuw later deed hun zoon op zijn beurt hetzelfde.

Boerendochter

Het boerenleven is ook Sientje met de paplepel ingegoten. Ook haar ouders hadden destijds een boerderij. “Ik ben na de lagere school gaan werken op de boerderij en hielp het gezin Rensink draaiende te houden. Zo ging dat destijds”, vertelt Sientje. Op de boerderij aan de Kolenmieten zijn twee zonen en één dochter geboren. “We hebben ondertussen negen kleinkinderen en één achterkleinkind gekregen”, vertelt ze trots.

Dankbaar

Geloof, hoop en liefde lopen als een rode draad door het leven van het echtpaar Koes. “We kijken terug op zestig mooie jaren samen in goede gezondheid. Als ik deze tijd over mocht doen dan deed ik het net zo”, klinkt Mans stellig. “Sientje en ik kijken met dankbaarheid terug en met vertrouwen vooruit”. Het zestigjarig huwelijksfeest is afgelopen zaterdagmiddag samen met de kinderen, kleinkinderen en familie gevierd in De Garve in Beerzerveld.

Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 19 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49