Afbeelding

Levend Veenmuseum tijdens Hemelvaartsdag

zo 15 mei 2022 Twenterand

Donderdag 26 mei is het eindelijk weer zover. Na twee jaar uitstel vanwege corona kan het Levend Veenmuseum weer doorgang vinden. Het Levend Veenmuseum vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur aan de Paterswal 11. Dit populaire uitje tijdens Hemelvaartsdag heeft ook dit jaar weer veel te bieden voor jong en oud. 

Naast de vertrouwde rondrit met het veentreintje is op het buitenterrein muziek, zang en dans van diverse gezelschappen te bewonderen naast allerlei interessante beroepen en ambachten. In de boerderij leert Thea Kroese u onder het genot van de vertrouwde kapucijners met spek van alles over ons dialect. Verderop bij de schaapskooi kunt u zien hoe het schapen scheren in zijn werk gaat. 

Verspreid over het terrein staan vrijwilligers van Het Veenmuseum u graag terzijde om van alles te vertellen over het leven en het werken in het veen. Weet u al wat een stoekie is? Wat een stoekie is komt ook aan bod in de expositieruimte. Degene die al een tijdje niet meer is geweest heeft nu mooi de gelegenheid zich te laten verrassen door de vele toevoegingen die de afgelopen periode zijn gerealiseerd. De maquetteruimte zult u zéker niet gauw weer vergeten.

Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Het fraaie buitenterras leent zich prima om even lekker ontspannen te genieten van een drankje. Of eet u liever een pannenkoekje?

Entree betalen hoeft niet, maar een vrije gift is welkom. Ook een vrijwilligersorganisatie als Het Veenmuseum maakt kosten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49