Afbeelding

Eltheto, Shalom en Trotz winnen schoolvoetbaltoernooi

vr 13 mei 2022 Twenterand

Eltheto, Shalom en Trotz zijn de glorieuze winnaars geworden van het schoolvoetbaltoernooi voor de scholen uit Vriezenveen, De Pollen en Westerhaar. Het toernooi, dat woensdag 11 mei werd gehouden, werd georganiseerd door DOS’37. “Het toernooi is, mede dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers vlekkeloos verlopen onder een stralende zon,” kijkt de organisatie tevreden terug. 

Tien basisscholen, goed voor 46 teams en zo’n 425 deelnemers, namen het tegen elkaar op met meerdere teams in vier verschillende subtoernooien. Bij de meisjes in de categorie groep 5/6 won de Shalom, in de categorie gemengd groep 5/6 trok het tweede team van Trotz! aan het langste eind. Bij de meisjescategorie voor leerlingen uit groep 7 en 8 won basisschool de Shalom eveneens en bij het gemengde toernooi voor groep 7 en 8, waar zowel jongens als meisjes aan mee mochten doen, vierde het eerste team van Eltheto het kampioenschap. 

Alle kampioenen werden na afloop van het toernooi uitgenodigd voor een balkonscene. Een kleine vijftig basisschoolkinderen straalden boven op het prachtige balkon van voetbalvereniging DOS’37 en lieten zich toejuichen door honderden supporters nadat ze de beker hadden ontvangen uit handen van jeugdvoorzitter John Zwier van DOS’37. 

Regiofinale

De winnaars gaan door naar de regiofinale, die woensdag 18 mei vanaf 14.00 uur worden gehouden op de velden van voetbalvereniging DOS’37 in Vriezenveen. De winnaars van deze finale gaan door naar de districtsfinale op 1 juni bij Eerbeekse Boys. De teams die ook hier zegevieren spelen op 17 juni de landelijke finale bij de campus van voetbalbond KNVB in Zeist.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20