Afbeelding

Mooi werk in Middendorpshuis

zo 22 mei 2022 Twenterand

In de periode 1 juni tot en met 16 juli is in de expositieruimte van het Middendorpshuis aan de Grotestraat 4 in Den Ham werk te bezichtigen van Dave Kalkman uit Albergen. De expositie is geopend op woensdag tot en met zaterdag, van 14.00 tot 16.00 uur. 


Dave Kalkman uit Albergen laat, op uitnodiging van de Stichting Expositiehuis in Den Ham zijn bijzondere schilderijen en werken met gemengde techniek zien.

Na een opleiding docent beeldende vakken te hebben afgerond is Kalkman werkzaam als beeldend kunstenaar. Hij wordt geboeid door dat wat juist onder de oppervlakte schuilgaat in menselijke relaties. Deze, soms ongeziene, spanning fascineert hem om figuratief of abstract in beeld te vatten. Zijn doel is het moment te treffen dat de gehele situatie omvat.

Hij werkt in olieverf op geprepareerd MDF paneel dan wel op schilderdoek. Zijn techniek is al gangbaar sinds de 17e eeuw en bestaat uit het schilderen van meerdere half-transparante lagen over elkaar heen. Zo krijgt de beleving van het beeld meer diepgang.

Kalkman werkt vaak aan verschillende werkstukken tegelijk. Hij werkt naar model, naar fantasie of hij verandert een bestaand beeld tot een geheel nieuw beeld. Naast portret en figuur schildert hij ook genreachtige stukken en landschappen. De werken met gemengde technieken zijn losser van vorm, maar ook vanuit hetzelfde algemene idee van het mysterie in de wereld dat ons omringt. Kalkman wil graag door middel van zijn beeldend werk met het publiek communiceren.

Tijdens de expositie van Kalkman is gelijktijdig de tentoonstelling van de Oudheidkundige Vereniging te bezoeken. Het Expositiehuis nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen. 

Afbeelding
Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 19 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49