Afbeelding
FG Kayim

Missie Aquapark de Zandstuve geslaagd

za 14 mei 2022 Twenterand

De beloofde spetterende opening van het zwemseizoen met een waterspraypark uitgebreide Aquapark De Zandstuve kwam er op zaterdag 14 mei. Begunstigd door prachtig zomers weer en een bezoekersaantal van ruim 800 werd het een echte feestelijke dag. Veelal jonge zwemmers en zwemsters gingen letterlijk achter de muziek aan, in dit geval van alle onderdelen van de Harmonie Vroomshoop. Net als bij de opening van dit openluchtzwembad in 1963 en bij vele zwemvierdaagsen werd door de Harmonie Vroomshoop voor de muzikale opluistering gezorgd.

Voorzitter Herman Lutke Veldhuis van het stichtingsbestuur Aquapark de Zandstuve Vroomshoop toonde zich zeer verheugd met het welslagen van de missie van zijn bestuur. In vijf jaar is het openluchtzwembad de Zandstuve, dat destijds in zwaar weer verkeerde, omgetoverd tot een eigentijds springlevend aquapark. Na de familieglijbaan is nu het waterspraypark de jongste in het oog springende voorziening.

Dankzij sponsoren, de plaatselijke bevolking, de gemeente Twenterand, externe fondsen en vrijwilligers is een knap resultaat tot stand gebracht. Ellen Bloemhof uit Vroomshoop, sociaal werker van de stichting ZorgSaam Twenterand en dagelijks actief met vrijwilligerswerk, sprak op doorleefde wijze uit eigen ervaring in het verleden als zwemster in de Zandstuve. Ellen wees op de meerwaarde van actief blijven, ook voor kinderen met een beperking. Zij toonde zich gelet daarop content met de komst van deze waterspeeltuin zonder drempels.

Sportwethouder Mark Paters sprak namens het gemeentebestuur van Twenterand zijn waardering uit voor de daadkracht van het stichtingsbestuur om dit prachtige Aquapark vorm en inhoud te geven. Met een scheepstoeter gaf de wethouder Paters het startsein voor een grandioze zwem- en recreatiedag. De opgetogen jonge bezoekers waren niet te houden en maakten direct volop gebruik van de vele attracties in het water en op de zonneweide. De nog steeds populaire en creatieve oud-badmeester Theo Beulakker (79) zette als vanouds weer vele tijdelijke tatoeages en dankzij DJ Sjon zat er echt muziek in.

De wagen met gratis patat en andere snacks was een doorslaand succes, waarbij deze geste van Aviko echt in de smaak viel. Dat gold ook voor de gratis dag zwemmen van de gemeente Twenterand, die tijdens deze openingsdag ook de nodige zwemabonnementen sleet. De winnaar van een gratis abonnement is geworden Regina Snijders.Het was al met al een prachtige opmaat van een nieuw zwemseizoen en de temperaturen beloven de komende week veel. Het waterspraypark bleek direct al een echte voltreffer voor de jonge bezoekers, die volop genoten. De missie is geslaagd: het aquapark de Zandstuve Vroomshoop mag gezien en beleefd worden.        

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Auto dobbert in vijver, voorbijgangers stoppen, niemand meer aanwezig Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Twenterand moedigt inwoners aan om hun huis te isoleren Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Kerstworkshops Educatieve Kruidentuin Vriezenveen Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus verrast door mooie samenwerking RTC en plaatselijk belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en leerlingen basisschool de.. Twenterand Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Bewoners 't Haarhuus aangenaam verrast door mooie samenwerking Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en RTC en Fontein.. Nieuws Ingezonden 23 uur geleden