Afbeelding

Amicitia maakt dromen waar

zo 3 april 2022 Twenterand

In een korbalzaalseizoen dat nauwelijks het predicaat normaal verdient, moest Amicitia in haar laatste competitiewedstrijd spelen tegen CSL uit het Friese Britsum. De druk stond er voor de Toyota Drent formatie flink op: als laagste geklasseerd in de verkorte poule, alleen een overwinning zou perspectief kunnen bieden, bovendien was het afhankelijk van andere poule-resultaten. Zoiets komt alleen in boze dromen voor.

Aan de entourage kon het niet liggen. Een werkelijk volgepakte en sfeervolle sporthal De Stamper, met fanatieke supporters van beide partijen zorgden voor een ouderwetse sfeer. En de toeschouwers kregen een flink spektakel voorgeschoteld.

Voor Amicitia begon de wedstrijd niet flitsend, scores bleven uit en CSL nam een 0-3 voorsprong. Het duurde ruim een kwartier voordat de Vriezenveners de schade hadden hersteld (4-3). Beide ploegen waren flink aan elkaar gewaagd en er werd volop en fel gestreden om elke bal. Met als resultaat een 8-6 ruststand.

Na de rust

Ook in de tweede helft bleef het erg spannend. Het lukte CSL eerst nog om de aansluitingstreffers te scoren (8-7, 9-8 en 10-9). Daarna trokken de oranjekragen het initiatief meer naar zich toe en kon CSL niet meer aanhaken. Na een kwartier was Amicitia uitgelopen naar 14-10. Ondersteund door zowel reservespelers als toeschouwers die aanvoelden dat extra steun nodig was voor een goed resultaat. En dat kwam er. Invalster Hanne Eshuis (A1 junior) bekroonde haar invalbeurt met het benutten van een zelf afgedwongen strafworp (16-12) en reserve speelster Kim Groothuis zorgde met een doorloopbal voor de terechte en naar later bleek allesbeslissende 17-13 eindstand.

Beter doelsaldo

Daarna begon het grote rekenen. Koploper SCO verloor in en tegen Heerenveen ruim met 25-17. Daardoor stonden alle ploegen in de poule gelijk met zes wedstrijdpunten. En dus was volgens de reglementen het doelsaldo bepalend voor de eindrangschikking. Met als resultaat dat SCO en Heerenveen promotiewedstrijden gaan spelen voor een plaats in de Hoofdklasse. Amicitia handhaaft zich direct in de Overgangsklasse omdat het een beter doelsaldo (één doelpunt!) heeft dan CSL. De Friese ploeg moet zich gaan opmaken voor twee duels tegen degradatie.

Nog meer dromen komen uit

Eerder op de dag was er meer positief nieuws te melden. Zowel de Amicitia jeugdteams B1 als A1 werden kampioen in hun poule en mogen binnenkort gaan strijden om promotie. De reserves van Amicitia 2 wonnen met 19-8 ruimschoots van SCO 3 en werden eveneens kampioen in hun poule. Daardoor krijgen zij de unieke kans op promotie naar de Reserve Overgangsklasse. Alle thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdag 9 april in Vriezenveen.

!
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Puur! Bloembinderij opent deuren Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
Boer’nmarkt lokt enthousiaste menigte Twenterand 17 aug, 13:33
Afbeelding
Waterschap pakt verzakking bij Zwolsekanaal aan Twenterand 17 aug, 10:15
Afbeelding
Weer een Zomerkamp Vriezenveen Twenterand 17 aug, 09:00
Afbeelding
Week 33 Twenterand 17 aug, 05:54
Afbeelding
Plaatsnaamborden in Twents blijft wens Twenterand 16 aug, 10:05
Afbeelding
Wereldtitels voor Jennette Jansen Twenterand 16 aug, 09:59