Afbeelding

Fantastische opbrengst Kerstactie

vr 28 januari 2022 Twenterand

Terugkijkend op 2021 kan er gezegd worden, dat het een bizar jaar is geweest, waarin de Covid-19 pandemie een grote stempel op de wereldwijde samenleving heeft gelegd. Zo ook op het werk van de Stichting Werkgroep Oost Europa Vriezenveen. 

Het afgelopen jaar waren er in oktober toch nog twee hulptransporten, één naar Hongarije en één naar Roemenië. Ondanks de herhaaldelijke verzoeken was het door de aangescherpte coronamaatregelen, zowel in Nederland, als in de landen waar doorheen gereden moest worden, evenals in de te bezoeken landen, onmogelijk en onverstandig om vaker gaan.

Een gevolg hiervan was dat het depot aan de Horstweg tot de nok toe vol bleef liggen met goederen en er besloten moest worden om het depot nog steeds niet te openen voor nieuwe inbreng van hulpgoederen.

De jaarlijkse kerstactie dreigde door de coronamaatregelen erg lastig te worden. Hoe de inwoners in Vriezenveen en omstreken toch te bereiken? Met de hulp van collectanten en vrijwilligers is er huis-aan-huis geflyerd en dat met succes. Dat men het werk van de stichting een warm hart toedraagt, blijkt wel uit de fantastische opbrengst van het afgelopen jaar; het mooie bedrag van 16.102,50 euro.

De stichting is ontzettend dankbaar voor deze prachtige opbrengst. Met deze gelden zullen vele van hulp afhankelijke medemensen worden geholpen en ondersteund met voedselpakketten, medicijnen en andere broodnodige eerste levensbehoeften of met hout voor de winter. Juist in deze coronatijd wordt het leven ook daar duurder en duurder en blijven de lonen laag. De werkgroep bedankt iedereen voor de giften en de collectanten en vrijwilligers voor al hun inzet. Diverse supermarkten en winkel worden ook bedankt voor de medewerking. 

Zodra het weer kan, hoopt de stichting de hulptransporten naar Roemenië, Hongarije en de Oekraïne te hervatten.

Afbeelding
Afbeelding
Gratis sporten bij Judokwai Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
FC Jong Twenterand wint FC Twentecup Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Kappers getraind in herkennen en signaleren eenzaamheid Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Twenterand tijdens de Beleefdag Twenterand 25 mei, 15:17
Afbeelding
Zomeravondconcert met Francis van Broekhuizen Twenterand 25 mei, 12:38
Afbeelding
OpStap excursie ‘Langs de Regge’ Twenterand 25 mei, 11:48
Afbeelding
Twente kleurt ‘special’ met sportieve street-art Twenterand 25 mei, 11:42
Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 25 mei, 10:57