Afbeelding

Duurzaamheidssubsidie voor huiseigenaren vanaf 28 januari

wo 26 januari 2022 Twenterand

De gemeente Twenterand gaat woningeigenaren die energiebesparende maatregelen nemen financieel ondersteunen. Vanaf vrijdag 28 januari kunnen inwoners subsidie uit het Duurzaamheidsfonds aanvragen. Deze duurzaamheidssubsidie is bedoeld om woningeigenaren te stimuleren energiebesparende maatregelen te treffen, zoals woningisolatie of het aanschaffen van een warmtepomp.

De subsidie wordt betaald uit het pas opgerichte Duurzaamheidsfonds. Voor deze subsidieronde is er 200.000 euro beschikbaar. Dit bedrag is afkomstig uit de opbrengsten van zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen. Een duurzame investering van de gemeente vloeit hiermee terug naar duurzame initiatieven van inwoners. “Wij willen inwoners helpen met verduurzaming en hierin een voorbeeld zijn”, zegt wethouder Duurzaamheid Martha van Abbema. “Onze ambitie is om in 2050 energieneutraal te zijn. Met deze subsidie zetten we goede vervolgstappen”.

De regeling

Twenterandse woningeigenaren kunnen 35 procent van hun investering in duurzame maatregelen gesubsidieerd krijgen. Daarbij geldt een maximum van 5000 euro voor woningen die gebouwd zijn tot 1970 en/of een WOZ-waarde hebben tot 200.000 euro. Voor woningen die gebouwd zijn in of na 1970, met een WOZ-waarde boven de twee ton, is het maximum 3000 euro. Woningeigenaren komen in aanmerking voor deze subsidie als de totale investering in de energiebesparende maatregelen minimaal 4000 euro omvat.

Aanvragen

De duurzaamheidssubsidie kan worden aangevraagd via een digitaal aanvraagformulier op de website van de gemeente Twenterand. Inwoners die de aanvraag niet digitaal kunnen doen, kunnen de aanvraag op papier indienen in het gemeentehuis. De aanvragen zullen behandeld worden op volgorde van binnenkomst.

Afbeelding
Den Ham JO11-2 is kampioen Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Wandeling langs verdwenen kastelen Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Kimberly in finale Miss Curve Nederland Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Randrock zet Vriezenveen op z’n kop Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Levend Veenmuseum weer terug Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Getuigen gezocht incident vriezenveen Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Bingo in de Rank Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Johannes de Heer dienst Twenterand 27 mei, 10:53