Afbeelding

Vrienden van de Baalderborg Groep schenken cheque voor snoezel-/waterbed

di 25 januari 2022 Twenterand

De Tyehof in Den Ham, ontving 24 januari een cheque van De Vrienden van de Baalderborg Groep voor de aanschaf van een snoezel-/waterbed in één van de huiskamers. Het andere deel van het benodigde bedrag was al door de locatie zelf bij elkaar gebracht door giften. 

Op De Tyehof wonen mensen met veelal een matige tot ernstige verstandelijke beperking, waarvan sommigen met dementie. Om deze bewoners een ontspanningsmoment aan te bieden die aansluit bij hun belevingswereld, was het idee ontstaan om een hoek van de huiskamer in te richten voor deze doelgroep bewoners. Snoezelen is een ontspanningsactiviteit voor mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking of vergevorderde dementie. Bij snoezelen wordt gebruik gemaakt van geluid, licht, reuk en tast. 

De helft van het bedrag werd geschonken door de Vrienden van de Baalderborg Groep, een stichting die de locaties helpt om activiteiten of voorzieningen die buiten het reguliere budget vallen mede mogelijk te maken. “We zijn ontzettend blij dat we deze wens nu dankzij de Vrienden snel kunnen realiseren”, laten Mariska en Delien weten. 

Afbeelding
Den Ham JO11-2 is kampioen Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Wandeling langs verdwenen kastelen Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Kimberly in finale Miss Curve Nederland Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Randrock zet Vriezenveen op z’n kop Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Levend Veenmuseum weer terug Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Getuigen gezocht incident vriezenveen Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Bingo in de Rank Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
Johannes de Heer dienst Twenterand 27 mei, 10:53