Afbeelding

Geen subsidie voor Sinterklaasbank

vr 14 januari 2022 Twenterand

De gemeente Twenterand kan geen subsidie uit de regeling Kernbudgetten verlenen voor de realisatie van een loods voor de Sinterklaasbank in Vriezenveen. Dergelijke subsidies kunnen alleen verstrekt worden voor nieuwe initiatieven en de Sinterklaasbank bestaat al langer.

De stichting Ieder Kind een Sint zet zich al jaren in voor kinderen van ouders die het financieel niet zo breed hebben. De stichting zorgt dat ook deze kinderen een leuk sinterklaasfeest kunnen vieren, inclusief cadeautjes. Initiatiefnemer Erik Pezij wil graag meer voor deze kinderen kunnen betekenen door een speelgoedbank op te richten. De bedoeling is dat het speelgoed wordt geleend en wordt teruggebracht als de kinderen het niet langer gebruiken. Pezij wilde de speelgoedbank graag onderbrengen in een nieuwe loods op een industrieterrein in Vriezenveen. De hal biedt voldoende ruimte om het speelgoed onder te brengen én biedt klanten de mogelijkheid om het speelgoed op discrete wijze op te halen. De ervaring leert namelijk dat mensen die te maken hebben met armoede liever niet gezien willen worden.

Geen subsidie

Voor de aankoop van de hal had de stichting, mede dankzij de steun van enkele cofinanciers, inmiddels een deel van de benodigde financiële middelen geregeld. Om de koop rond te kunnen maken diende de stichting in november vorig jaar een aanvraag in voor een subsidie van 25.000 euro uit de Regeling Kernbudgetten. B&W van de gemeente hebben de aanvraag echter moeten weigeren. Het initiatief voldoet namelijk niet aan de voorwaarden waaronder de subsidie verleend kan worden. Eén van die voorwaarden is dat het moet gaan om een nieuw initiatief dat niet eerder in de betreffende kern heeft plaatsgevonden. De uitgifte van speelgoed vindt al geruime tijd plaats in Vriezenveen en is dus een bestaand initiatief in deze kern. De stichting kan nog wel beroep aantekenen tegen het besluit.

!
Afbeelding
Boer’nmarkt lokt enthousiaste menigte Twenterand 19 uur geleden
Afbeelding
Waterschap pakt verzakking bij Zwolsekanaal aan Twenterand 22 uur geleden
Afbeelding
Weer een Zomerkamp Vriezenveen Twenterand 23 uur geleden
Afbeelding
Week 33 Twenterand 17 aug, 05:54
Afbeelding
Plaatsnaamborden in Twents blijft wens Twenterand 16 aug, 10:05
Afbeelding
Wereldtitels voor Jennette Jansen Twenterand 16 aug, 09:59
Afbeelding
Muziek en meer bij ‘Het Anker’ Twenterand 15 aug, 11:40
Afbeelding
Deto boekt klinkende zege Twenterand 15 aug, 10:34