Afbeelding

Wethouder Harmsen kiest voor maatschappelijke loopbaan

wo 12 januari 2022 Twenterand Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Bart-Jan Harmsen (GemeenteBelangen Twenterand) stopt per 1 maart als wethouder van de gemeente Twenterand. De Hammenaar kiest voor een maatschappelijke loopbaan. Hij blijft wel verbonden aan de Twenterandse politiek, want voor GBT staat de vertrekkende wethouder wél op de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is dan ook zijn wens terug te keren als gemeenteraadslid.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 werd Bart-Jan Harmsen geïnstalleerd als raadslid voor de relatief nieuwe lokale partij GemeenteBelangen Twenterand, dat vijf jaar daarvoor was opgericht. Harmsen heeft die tijd ervaren als een mooie nieuwe fase in zijn leven. “Geweldig om de raadszaal van Twenterand te mogen betreden en de politiek van dichtbij te mogen ervaren. Ik heb dat werk twee periodes met heel veel plezier gedaan. Totdat ik in juni 2018 werd geïnstalleerd als wethouder voor mijn mooie gemeente”.

Trots

Op zijn wethouderschap van de afgelopen vier jaar kijkt Bart-Jan Harmsen ook met tevredenheid terug. “Toen vond ik dat je zo’n kans met beide handen moet grijpen en dat heb ik dan ook gedaan”, aldus Harmsen. “Wethouder zijn van een prachtgemeente als Twenterand is een geweldige en uitdagende baan, waarin je best het een en ander voor de gemeenschap kunt betekenen. Als ik terugkijk op de afgelopen collegeperiode, dan overheerst de trots. Wat we als college van B&W, samen met de gemeenteraad en al die hardwerkende ambtenaren hebben bereikt, daar ben ik echt trots op”.

Nieuwe baan

Toch kon Harmsen naar eigen zeggen niet helemaal zijn ei kwijt in het wethouderschap. “Ik ben geen rasbestuurder”, erkent Harmsen. “Dat hoeft ook niet, maar na vier jaar gaat het dan soms wel een beetje wringen. Ik heb dan ook aan mijn partij laten weten na de verkiezingen niet door te willen als wethouder. En dus ging ik op zoek naar een nieuwe baan. Die heb ik sneller dan verwacht gevonden in de functie van Parkmanager bij Het Lageveld in Wierden. Een baan die écht bij mij past en waar ik op 1 maart met veel plezier aan ga beginnen”.

Raadslid

Harmsen wacht dus niet tot na de verkiezingen? “Nee”, schudt de wethouder zijn hoofd. “De functie vereist dat ik op 1 maart begin”. Toch blijft Harmsen behouden voor de Twenterandse politiek. Voor GemeenteBelangen Twenterand komt hij op een verkiesbare plek op de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een krachtige en goed functionerende gemeenteraad is belangrijk. Ik hoop daar na de verkiezingen mijn bijdrage aan te mogen leveren”, besluit de wethouder, die op plek 3 van de GBT-kieslijst staat.

Afbeelding
Boer’nmarkt biedt alles voor ‘boeren, burgers en buitenlui’ Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust flinke brand in berg met bermgras Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Twenterand Tour naar Giethoorn Twenterand 11 aug, 09:47
Afbeelding
PVV zet vraagtekens bij opvang Oekraïners Twenterand 11 aug, 09:36
Afbeelding
Scooterbestuurder gewond na aanrijding met politieauto 112 Nieuws 11 aug, 09:06
Afbeelding
Flinke schade bij Vriezenveense ondernemer na brand Twenterand 10 aug, 17:03
Afbeelding
In Twenterand week 32 Twenterand 10 aug, 07:45
Afbeelding
Open viswedstrijd in veenkanaal Twenterand 9 aug, 11:18