Afbeelding
FG Kayim

Jan Jonker lijsttrekker SGP Twenterand

ma 3 januari 2022 Twenterand Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Jan Jonker uit Vriezenveen is unaniem door de leden gekozen tot lijsttrekker van de Staatkundig Gereformeerde Partij in Twenterand. Daarnaast stelden de leden unaniem de kandidatenlijst vast, die bestaat uit 24 kandidaten. De leden waren eerder al akkoord gegaan met de voordracht van Jonker als kandidaat-lijsttrekker. Een commissie is vervolgens aan de slag gegaan om een kandidatenlijst op te stellen.

Vertrouwen en solide

Leon Bolier, lid van deze commissie: “de SGP is er in geslaagd om goede kandidaten uit alle kernen van Twenterand op de lijst te krijgen. Naast kandidaten uit Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar-Vriezenveensewijk hebben we ook kandidaten uit De Pollen, Geerdijk en Den Ham. Dat is niet eerder voorgekomen”.

“We zijn erg blij met het gestelde vertrouwen en de uitbreiding van de partij”, zegt Jan Jonker. “De SGP is een solide partij die mensen zeker in deze tijd aanspreekt. Hopelijk vertaalt zich dat ook in een goede verkiezingsuitslag. De kandidaten van de SGP zijn divers met kennis van zaken op verschillende terreinen van het maatschappelijk leven”.

Samenwerken

De SGP heeft met Jonker een bevlogen en betrokken politicus aan het roer. Naast het raadslidmaatschap is hij Statenlid in Overijssel. “De SGP heeft de afgelopen periode goed samengewerkt in de Raad. Menig voorstel of motie van de SGP behaalde een meerderheid. Alhoewel het geen goede situatie is dat een partij de absolute meerderheid heeft in de Raad hebben we met de GBT goed kunnen samenwerken”, zegt Jonker. “Uiteindelijk moeten we het samen doen. En daar gaat het vaak fout in de politiek, want het is veel ieder voor zich en zelfprofilering, maar daar schieten onze inwoners niets mee op”.

Aanpakken en doorpakken

“De SGP is zeer gemotiveerd om de belangen te dienen van alle inwoners van Twenterand. Met een nuchter boerenverstand en ondernemerschap houden we onze woonkernen met het buitengebied leefbaar. Dat betekent voldoende woningen, maar ook ruimte bieden voor goede initiatieven van inwoners en ondernemers om te kunnen bouwen en te ondernemen. Ook de agrarische sector verdient onze steun, juist nu. Zij zitten in de hoek waar de klappen vallen. De SGP laat zien dat ze haar verantwoordelijkheid wil nemen. Dat is wat we kunnen beloven, we zitten er niet voor onszelf, maar voor onze inwoners en onze ondernemers”, zegt Jonker.

Afbeelding
Boer’nmarkt biedt alles voor ‘boeren, burgers en buitenlui’ Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust flinke brand in berg met bermgras Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Twenterand Tour naar Giethoorn Twenterand 11 aug, 09:47
Afbeelding
PVV zet vraagtekens bij opvang Oekraïners Twenterand 11 aug, 09:36
Afbeelding
Scooterbestuurder gewond na aanrijding met politieauto 112 Nieuws 11 aug, 09:06
Afbeelding
Flinke schade bij Vriezenveense ondernemer na brand Twenterand 10 aug, 17:03
Afbeelding
In Twenterand week 32 Twenterand 10 aug, 07:45
Afbeelding
Open viswedstrijd in veenkanaal Twenterand 9 aug, 11:18