Afbeelding

Twenterand hoefde nog geen schulden kwijt te schelden

wo 22 december 2021 Twenterand

De gemeente Twenterand heeft nog geen gemeentelijke schulden hoeven kwijtschelden voor slachtoffers van de toeslagenaffaire. Van de Twenterandse gedupeerden waarmee de gemeente inmiddels contact heeft gelegd, heeft niemand gemeentelijke schulden.

In oktober heeft het college besloten om gemeentelijke schulden voor getroffen Twenterandse gezinnen kwijt te schelden in lijn met de Wet hersteloperatie toeslagen. Voor zover nu bekend hebben zich 39 inwoners van Twenterand bij de Belastingdienst/Toeslagen aangemeld als gedupeerd in de kinderopvangtoeslagaffaire. De Belastingdienst heeft de gemeente van 31 gedupeerden gegevens toegezonden. Met hen hebben medewerkers van het door Twenterand hiervoor ingestelde Meldpunt Schulden contact opgenomen. Van deze 31 gedupeerden blijkt niemand gemeentelijke schulden te hebben. Mochten er toch gemeentelijke schulden ontstaan bij gedupeerden dan worden die kwijtgescholden.

Kinderen uithuisgeplaatst

In vier gevallen heeft de gemeente op verzoek van de gedupeerden contact gezocht met de bewindvoerder of andere schuldeisers. In de overige 27 gevallen bleek een luisterend oor genoeg. Bij één gedupeerd gezin is er sprake geweest van een uithuisplaatsing van kinderen, als (indirect) gevolg van de toeslagenaffaire. Bij dit gezin, waar sprake was van een stapeling van problemen, is passende hulpverlening geboden. Het Meldpunt blijft in contact met alle gedupeerden om, waar dat nodig is, de juiste oplossing te bieden.

Onvoldoende gegevens

Van acht gedupeerden heeft de Belastingdienst nog onvoldoende gegevens verstrekt om het de gemeente mogelijk te maken contact op te nemen met deze gedupeerden. Zodra de gemeente die gegevens heeft, zal zij ook met deze gedupeerden contact opnemen om hen te kunnen helpen.

Afbeelding
Gratis sporten bij Judokwai Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
FC Jong Twenterand wint FC Twentecup Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Kappers getraind in herkennen en signaleren eenzaamheid Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Twenterand tijdens de Beleefdag Twenterand 25 mei, 15:17
Afbeelding
Zomeravondconcert met Francis van Broekhuizen Twenterand 25 mei, 12:38
Afbeelding
OpStap excursie ‘Langs de Regge’ Twenterand 25 mei, 11:48
Afbeelding
Twente kleurt ‘special’ met sportieve street-art Twenterand 25 mei, 11:42
Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 25 mei, 10:57