Afbeelding

Nieuw sport -en beweegakkoord in Twenterand

vr 17 december 2021 Twenterand

Sport is volop in beweging in de gemeente Twenterand. Het doel is zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om te sporten en bewegen. In haar onlangs gepresenteerde sport- en beweegakkoord roept de gemeente lokale organisaties op om nieuw sport- en beweegaanbod te ontwikkelen. Organisaties en verenigingen kunnen hiervoor subsidie bij de gemeente aanvragen.

Belang van sport en bewegen

“We willen een fitte en vitale gemeente zijn”, legt wethouder Paters uit. “Sporten en bewegen is gezond en vooral leuk om te doen. Daarnaast geeft het inwoners de gelegenheid om actief deel te nemen in de samenleving”. Een gemeente waar zoveel mogelijk inwoners sporten en bewegen, waar iedereen mee kan doen en waaraan vitale organisaties een belangrijke bijdrage leveren. Ongeacht fysieke en mentale beperking, sekse, geloofsovertuiging of bijvoorbeeld achtergrond. Dat is waar de gemeente Twenterand voor staat. Naast het feit dat sporten gezond is en leuk is om te doen, vervult het een steeds belangrijkere maatschappelijke waarde binnen onze samenleving.

Vernieuwende sport- en beweegactiviteiten

Inwoners kunnen binnen de gemeente Twenterand ondertussen kiezen uit ruim 90 sportverenigingen en sportorganisaties voor het aanbod dat het beste bij hun past. Komend jaar willen we deze lokale sportorganisaties uitdagen, ondersteunen en helpen in de ontwikkeling en uitbreiding van vernieuwend sport- en beweegaanbod. Met dit aanbod kunnen we nog beter aansluiten op de wensen en behoeften van inwoners. Samen werken we aan een gezond en sportief actief Twenterand. Dus check het aanbod bij de sportorganisatie bij jou in de buurt en kom ook in beweging.

Meer informatie

Meer informatie over het Sport -en beweegakkoord of het aanvragen van een subsidie voor nieuwe initiatieven rondom sport en bewegen is te vinden op de website van de gemeente Twenterand: www.twenterand.nl/sport. Vragen kunnen gesteld worden via e-mail: sport@twenterand.nl.

Afbeelding
Gratis sporten bij Judokwai Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
FC Jong Twenterand wint FC Twentecup Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Kappers getraind in herkennen en signaleren eenzaamheid Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Twenterand tijdens de Beleefdag Twenterand 25 mei, 15:17
Afbeelding
Zomeravondconcert met Francis van Broekhuizen Twenterand 25 mei, 12:38
Afbeelding
OpStap excursie ‘Langs de Regge’ Twenterand 25 mei, 11:48
Afbeelding
Twente kleurt ‘special’ met sportieve street-art Twenterand 25 mei, 11:42
Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 25 mei, 10:57