Afbeelding

Mark Paters opnieuw lijsttrekker GemeenteBelangen Twenterand

di 30 november 2021 Twenterand Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Mark Paters uit Vroomshoop is net als vier jaar geleden door de leden unaniem gekozen tot lijsttrekker van GemeenteBelangen Twenterand. Daarnaast stelde de enige onafhankelijke lokale partij in Twenterand haar kandidatenlijst vast, die bestaat uit 36 kandidaten. Wederom een groei ten opzichte van de vorige lijst. 

Na een selectieprocedure heeft een kandidatencommissie een kandidatenlijst samengesteld bestaande uit 36 leden, afkomstig uit alle kernen van de gemeente Twenterand. In de top 5 van de lijst is elke kern vertegenwoordigd. Met Mark Paters uit Vroomshoop (1), Marcus Elzinga uit Geerdijk (2), Bart-Jan Harmsen uit Den Ham (3), Roel Koster uit Vriezenveen (4) en Alberts Engels uit Westerhaar-Vriezenveensewijk (5). Savannah Makkinga uit Vroomshoop stond vier jaar geleden nog op de 12e plek, maar ze is nu met superstip doorgeschoven naar plek 6. Hoogste nieuwe kandidaat is José Bosch uit Vriezenveen met een tiende plek. In totaal zijn 15 nieuwe namen op de kandidatenlijst te vinden, waarvan enkele graag volksvertegenwoordiger willen worden straks vanaf maart of anders over vier jaar. Er is aanwas voldoende in alle leeftijden uit alle kernen. 

Groeiend aantal leden

Dat strookt eveneens met het ledenaantal van de vereniging. Daar waar veel partijen kampen met stagnatie of daling van het aantal leden, heeft GBT wederom een forse groei doorgemaakt.

Programma verkiezingen en actiepunten 2022-2026

Tevens werd het concept ‘Programma verkiezingen en actiepunten 2022-2026’ in de digitale ledenvergadering besproken en vastgesteld. De kernwaarden van GBT komen hierin uiteraard terug, zoals; de stem van de inwoner, waarin een eerder voorgestelde volksraadpleging een uitzonderlijk middel kan zijn. 

‘Eeeuwigdurend grafrust’ blijft als onderdeel van het Begraafplaatsenbeleid; Oud papierinzameling blijft bij verenigingen en scholen; een veilige N36 en behoud van cultuur(historische) gebouwen. Daarnaast blijft GBT zich verzetten tégen betaald parkeren en tégen megastallen / varkensflats. GBT wil dat onze lokale agrarische familiebedrijven mogelijkheden blijven behouden om zich te kunnen ontwikkelen, ook als het gaat om duurzaamheid. Verplichte onteigening is hiermee in strijd. 

Omdat de afgelopen vier jaren veel is bereikt komen veel actiepunten niet meer terug. Daarvoor in de plaats zijn nieuwe gekomen. Tijdens de ledenvergadering zijn er daarnaast een aantal wijzigingen voorgesteld en aangenomen. Na verwerking hiervan zal het openbaar worden gemaakt. Dit zal wederom gebeuren in een soort presentatiegids met een selectie uit de ruim 100 ingezonden foto’s door inwoners, waartoe GBT opriep via social media.

Afbeelding
Boer’nmarkt biedt alles voor ‘boeren, burgers en buitenlui’ Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust flinke brand in berg met bermgras Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Twenterand Tour naar Giethoorn Twenterand 11 aug, 09:47
Afbeelding
PVV zet vraagtekens bij opvang Oekraïners Twenterand 11 aug, 09:36
Afbeelding
Scooterbestuurder gewond na aanrijding met politieauto 112 Nieuws 11 aug, 09:06
Afbeelding
Flinke schade bij Vriezenveense ondernemer na brand Twenterand 10 aug, 17:03
Afbeelding
In Twenterand week 32 Twenterand 10 aug, 07:45
Afbeelding
Open viswedstrijd in veenkanaal Twenterand 9 aug, 11:18