Afbeelding

Slordig DETO krijgt deksel op de neus van hekkensluiter SDC Putten

ma 11 oktober 2021 Twenterand

DETO kreeg op zaterdag 9 oktober hekkensluiter SDC Putten op bezoek in Vriezenveen. Na de verliespartij in Emmeloord een week eerder was de vraag of DETO zich hiervan kon herpakken. Bij DETO keerden Ferdi ter Avest en Tim Bongers terug in de basiself en ontbraken Karlo Borghuis en Bas Postma wegens blessures. De gasten hadden tot deze wedstrijd slechts één schamel puntje vergaard en hadden veelal met minimale verschillen al vijf nederlagen moeten slikken.

De beginfase was het even aftasten voor beide ploegen waarbij een pegel van Ter Avest die over het Puttense doel vloog het eerste wapenfeit was namens de Vriezenveners. Echter de bravoure en het afjagen van de tegenstander waarmee DETO knappe resultaten boekte in de eerste wedstrijden van het seizoen waren deze middag niet aanwezig. DETO combineerde wel, maar het was vaak slordig en een kwestie van ‘net niet’. Putten profiteerde in de 18e minuut van het slordige spel van DETO toen Vincent ter Burg wat ruimte kreeg en zich niet bedacht. Met een streep in de kruising zette hij de Puttenaren op een 0-1 voorsprong. DETO kreeg in tegenstelling tot vorige week in Emmeloord vele mogelijkheden om te scoren. Rond het half uur kon doelman Thijs Laan een voorzet ternauwernood onderscheppen voor de inkomende Degenaar en even later kwam Sten Knol een teenlengte tekort om een vrije trap binnen te glijden. Het zat kortom niet mee deze middag. Op een of andere manier wilde de bal er niet in. In de 33e minuut kreeg Coplan Soumaoro ruimte om uit te halen waarna zijn pegel op de lat uiteen spatte en de rebound van Tim Pothast werd onschadelijk gemaakt door doelman Laan. Ook Hans Matti en Kai Wesselink waren met hun acties een aantal keren dichtbij de gelijkmaker kort voor de rust, maar de 0-1 bleef op het bord staan.

Uiteraard bleef DETO ook na rust jagen op de gelijkmaker. Echter net als in de eerste helft was het telkens net te slordig waardoor Putten kon blijven hopen op een goed resultaat. En die hoop werd in de 55e minuut vergroot toen Coplan Soumaoro een hoekschop van SDC totaal verkeerd raakte, waardoor de bal zomaar achter de verbouwereerde Stopel vloog: 0-2. Tien minuten later was daar eindelijk de meer dan verdiende goal toen Tom Koelman beheerst een teruggelegde bal in de verre hoek kon schuiven: 1-2. Uiteraard ging DETO in de vervolgfase verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Hennie in ’t Hof zette met Tygo Huisman een spits erbij en kort daarna mocht Thom ten Hove zijn competitiedebuut in DETO 1 maken door Tim Pothast af te lossen op het middenveld. Maar in de slotfase was het Jordy van Selm die na knullig uitverdedigen aan de kant van DETO simpel kon binnenschieten: 1-3. Hiermee was het over en uit en verloor DETO deze middag meer van zichzelf dan van de gasten uit Putten, die uiteraard zeer content de drie punten mee namen naar de Veluwe. Volgende week gaat DETO naar Aalten voor de uitwedstrijd tegen AZSV. Aftrap in de Achterhoek is om 14.30 uur. Uiteraard kan de ploeg alle support gebruiken dus ga gezellig mee in de supportersbus. Opgeven kan via supportersbus@deto.nl .

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand – SDC Putten

Toeschouwers: 300

Scheidsrechter: De heer R. Sturm

Assistent-scheidsrechters: De heren S. Brondijk en M. Adriaans

Gele kaarten: Tim Bongers, Sten Knol (DETO) en Kevin Schmidt, Kevin Schut, Jefta van den Broek en Mark Bouwman (SDC Putten)

Scoreverloop:

18. 0-1 Vincent ter Burg

55. 0-2 Coplan Soumaoro (e.d.)

68. 1-2 Tom Koelman

87. 1-3 Jordy van Selm

Opstelling DETO Twenterand:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tim Bongers (75. Hoeseb Yakob), Tom Koelman, Sten Knol, Hans Matti, Coplan Soumaoro (68. Tygo Huisman), Tim Pothast (80. Thom ten Hove), Kai Wesselink, Ferdi ter Avest, Melvin Degenaar

Opstelling SDC Putten:

Thijs Laan, Rob Buter, Vincent ter Burg, Armando van Breda (73. Wilbert Wessels), Kevin Schmidt, Rafael Boer, Steijn van Ark (85. Bart Posthouwer), Daan Wierenga (46. Kevin Schut), Lucas van Veenendaal, Jefta van den Broek (68. Jordy van Selm), Mark Bouwman.

Afbeelding
Uitslag bridgen Twenterand 58 minuten geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys geeft zege uit handen tegen ATC'65 Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Kom jij griezelen ?. Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cursus Luisterend bidden Twenterand 30 sep., 13:47
Afbeelding
Koor en samenzangavond Twenterand 30 sep., 13:43