Floor Wessels (debuut in Amicitia 1)
Floor Wessels (debuut in Amicitia 1)

Amicitia wint overtuigend van koploper Noviomagum

ma 4 oktober 2021 Twenterand

Na drie verliespartijen op rij stond voor Amicitia zaterdag 2 oktober de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Noviomagum op het programma. Een wedstrijd om naar uit te kijken. Een eventueel verlies tegen een ploeg die tot nu toe gemiddeld 25 doelpunten per wedstrijd scoorde was vooraf wel ingecalculeerd. Maar ook de mogelijkheid om er een echte wedstrijd van te maken en te zorgen voor een stunt. En dat laatste gebeurde.

In de overtuiging dat er niets te verliezen viel had coach Patrick Hage zijn spelers voorbereid op deze ontmoeting. Zijn voorspelling in de voorbespreking dat er direct een fikse voorsprong genomen zou worden werd waarheid. Amicitia ging er vanaf het beginsignaal vol in en leidde na vijf minuten met 3-0. Om vervolgens de gehele eerste helft het initiatief naar zich toe te trekken. Noviomagum kwam geen moment in haar spel en moest toezien hoe de Toyota Drent formatie steeds verder uitliep. Drie minuten voor rust scoorde Floor Wessels haar tweede doelpunt (13-4) en bekroonde daarmee haar debuut op fantastische wijze met in totaal drie treffers. Beide teams zochten met een 13-6 ruststand de kleedkamer op.

In de tweede helft was het wachten op een reactie van de koploper. Noviomagum probeerde de achterstand te verkleinen maar het scoreverschil bleef steeds op zeven staan. Amicitia scoorde slim mee dankzij doelpunten van diverse spelers. En het zelfvertrouwen aan Vriezenveense zijde groeide met de minuut (21-11). In de slotfase kwam Noviomagum nog een stapje dichterbij, wat uiteindelijk leidde tot een 21-14 eindstand.

De eerste winst voor Amicitia dit veldseizoen. De onderlinge verschillen in de poulestand zijn dusdanig klein dat alles nog mogelijk is. Komende zaterdag speelt Amicitia de uitwedstrijd tegen het hoger gekwalificeerde De Walden in Friesland. De wedstrijd begint om 15.30 uur en wordt vooraf gegaan door de wedstrijd van de reserves van Amicitia om 14.05 uur.

!
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Puur! Bloembinderij opent deuren Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
Boer’nmarkt lokt enthousiaste menigte Twenterand 17 aug, 13:33
Afbeelding
Waterschap pakt verzakking bij Zwolsekanaal aan Twenterand 17 aug, 10:15
Afbeelding
Weer een Zomerkamp Vriezenveen Twenterand 17 aug, 09:00
Afbeelding
Week 33 Twenterand 17 aug, 05:54
Afbeelding
Plaatsnaamborden in Twents blijft wens Twenterand 16 aug, 10:05
Afbeelding
Wereldtitels voor Jennette Jansen Twenterand 16 aug, 09:59