Afbeelding

Oudheidkundige vereniging Den Ham-Vroomshoop bestaat 50 jaar

za 18 september 2021 Twenterand

De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop viert dit jaar haar 50-jarige bestaan. Dat is/wordt onder de aandacht gebracht met een in juni verschenen jubileumuitgave van het kwartaalblad van de vereniging; een boekenlegger die de bijna 700 leden ontvingen bij het kwartaalblad van september; twintig informatiepanelen die zullen worden geplaatst op historisch relevante locaties in Den Ham, Geerdijk en Vroomshoop, met daaraan gekoppeld een wandel- en fietsroute met bijbehorende routebeschrijving. 

Hoewel het meeste werk van de Oudheidkundige vereniging in de anonimiteit wordt verricht, is ze ook na twee generaties nog springlevend. Reden van bestaan van de vereniging is het vastleggen en archiveren van de geschiedenis van de voormalige gemeente Den Ham, met de kernen Den Ham, Vroomshoop en Geerdijk. En natuurlijk deze kennis overdragen aan, en beschikbaar stellen voor haar leden.

De oprichters hebben 50 jaar geleden met een vooruitziende blik een gezonde vereniging op poten gezet. Drie van de oudste leden, Herman Dasselaar, Freek Miskotte en Dick de Ruiter, die hun sporen dik verdiend hebben binnen de vereniging, hebben gemeend het huidige bestuur op ludieke wijze in het zonnetje te moeten zetten. Het bestuur kreeg opdracht klaar te staan op het bordes van het Middendorphuis in Den Ham. Klokslag 10.30 uur verschenen de drie bovengenoemde leden als boeren verkleed voor het Middendorphuis. En ze waren niet alleen gekomen. In hun kielzog kwam de Hammer muziekvereniging Juliana inclusief de majorettes, zo’n 50 man sterk, opdraven. Er was een toespraak met veel humor en rijm en de vergelijking met Sarah en Abraham ontbrak natuurlijk niet. En dit alles royaal omlijst met muziek. Al met al een hele mooie happening die door het bestuur van de Oudheidkundige vereniging zeer gewaardeerd werd. Zelf heeft de Oudheidkundige vereniging gemeend, vanwege het vijftigjarige bestaan, iets voor de gemeenschap te moeten doen. Er is een loop en/of fiets route opgezet in de drie genoemde kernen. Op vaste punten komt er een informatiepaneel. Hierop staat hoe het vroeger was op die locatie en hoe het er nu in werkelijkheid uit ziet. Dit staat niet meer in de steigers, maar is zo goed als klaar. Te zijner tijd hoort u hier meer over.

Ledenvergadering

Op dinsdagavond 7 oktober is de Ledenvergadering bij partycentrum De Zandstuve, waar ongetwijfeld nog ’s aandacht zal worden besteed aan dit jubileum. Alle leden en belangstellenden worden daarvoor uitgenodigd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Uitslag bridgen Twenterand 30 minuten geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys geeft zege uit handen tegen ATC'65 Twenterand 33 minuten geleden
Afbeelding
Kom jij griezelen ?. Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cursus Luisterend bidden Twenterand 30 sep., 13:47
Afbeelding
Koor en samenzangavond Twenterand 30 sep., 13:43