Afbeelding
De Toren

Sportlust speelt gelijk in Oldenzaal

ma 9 maart 2020 Sport

Op zondag 8 maart ging Sportlust met een goed gevoel naar vv Oldenzaal. De mannen uit Vroomshoop verloren in 2020 namelijk nog geen wedstrijd.

Bij de warming-up werd al snel duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden als er naar het veld gekeken werd. Het veld was erg drassig en er waren veel open plekken en kuilen. Sportlust begon voortvarend aan de wedstrijd. Binnen twee minuten werd Toon van Dam vrij voor de keeper gezet door Dinand Hankamp. De bal stuitte echter zodanig op dat Toon de bal over het doel schoot. Het duurde niet lang voordat de bal toch in de goal verdween bij Oldenzaal. Uit een corner legde Allard Hankamp de bal terug op zijn broertje Dinand die de 0-1 binnengleed. Hierna kwamen er meer kansen voor Sportlust, zo kon Dennis Jozic twee keer alleen op de keeper af gaan, maar die bracht goed redding. Uit het niets viel daarna de 1-1. Een lange bal werd verkeerd ingeschat, zodat de spits van Oldenzaal de bal langs keeper Frank Dubbink kon schieten. Hierna werd Oldenzaal iets sterker en haalde Sportlust nog een bal van de lijn. Op het slot van de eerste helft kreeg Sportlust nog een goede kans. Een van richting veranderd schot kwam voor de voeten van Timo ter Braak. Hij werd onderuitgehaald in het strafschopgebied, maar de goed fluitende scheidsrechter zag er geen penalty in.

In de tweede helft was de eerste kans voor Sportlust. Timo stuurde Toon van Dam diep die teruglegde op Dennis. Die verraste iedereen met een overstapje waardoor Dinand binnen kon schieten. Helaas voor Sportlust bracht de keeper van Oldenzaal redding. Tien minuten na rust kwam Oldenzaal op voorsprong. Een corner die bleef hangen in ‘de zestien’ werd binnengeschoten. In de loop van de tweede helft waren er weinig kansen voor beide teams. Toch wist Sportlust in blessuretijd de verdiende 2-2 te maken. Stijn Bruins gaf voor en Dinand Hankamp draaide knap weg en lobde de bal met zijn ‘chocoladebeen’ knap over de uitkomende keeper. Dit was tevens de eindstand. Volgende week moet Sportlust het thuis weer laten zien, tegen Fleringen.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor autobrand in Vroomshoop Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
'Bij Ons Dagkamp' stopt Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes Twenterand 21 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert Westerhaar-Vriezenveensewijk Twenterand Ingezonden 7 dec., 16:12
Afbeelding
Subsidie organisaties per januari 2025 niet beëindigd Hardenberg 7 dec., 14:20