Afbeelding
De Toren

Amicitia ondermaats in Ruinerwold

ma 5 oktober 2020 Sport

Er zijn soms van die dagen waar niets lukt, de voorbereiding niet top was, doelpogingen mislukken en je een tegenstander treft die precies het tegenovergestelde beleeft. In een troosteloze ambiance zonder toeschouwers en op een regenachtige herfstdag is dit in het kort een samenvatting van de korfbalwedstrijd zaterdag 3 oktober van Amicitia uit Vriezenveen tegen KIOS (R) uit Sibculo.

Vanwege alle nieuwe corona maatregelen halen verenigingen inmiddels alles uit de kast om de thuisblijvers tevreden te stellen via een live-stream van de wedstrijd. Zo ook bij KIOS dat daarvoor terecht alle complimenten kreeg.

Maar uiteindelijk is slechts één ding belangrijk: een goed wedstrijdresultaat. En dat zat er voor de Toyota Drent formatie deze keer niet in. Vorige week thuis was er al een barstje waarneembaar in het zelfvertrouwen na de nipte verliespartij tegen AKC. Deze keer was KIOS direct na de afworp de meest scherpe ploeg. Gesteund door een geweldig hoog schotpercentage schoot het alle ambities van de oranjekragen direct aan flarden (5-0). Gaandeweg de eerste helft repareerde Amicitia de opgelopen schade nog enigszins (6-3) maar kreeg het totaal geen vat op de wedstrijd. Rust 11-5.

Coach Patrick Hage was in de pauze alles behalve tevreden met de verrichtingen van zijn team en wilde in de tweede helft een ander Amicitia zien. Dat lukte gedeeltelijk en in het eerste kwartier leek het er op dat de Vriezenveners zelfs terug in de wedstrijd kwamen (13-11). Maar in een voor KIOS moeilijke fase kon Amicitia uiteindelijk niet het definitieve zetje tot herstel geven. Dat deed KIOS beter en via 15-11, 17-12 en 19-14 bleven de punten terecht in Ruinerwold.

Door dit resultaat deelt Amicitia voorlopig de tweede plaats in de poule samen met KIOS en Juventa. Die laatste ploeg verloor thuis met 13-15 van Rigtersbleek, dat komende zaterdag (15:15u) in Vriezenveen de eerstvolgende tegenstander van Amicitia is. AKC Almelo blijft ongeslagen koploper dankzij een 14-11 overwinning op Wêz Handich. Opmerkelijk is wel dat de scheidsrechter in deze wedstrijd een basisspeler is van KIOS (R).

Amicitia 2 incasseert tweede verlies

Ook de reserves van Amicitia beleefden geen fijne zaterdag op 3 oktober. In het Groningse Oostwold verloor het met 15-10 (8-7) van OWK 2. Daarmee staat de ploeg van coach Rick Keus voorlopig op een verdienstelijke gedeelde tweede plaats in de poule samen met Ritola. Komende zaterdag speelt het thuis om 16.45 uur tegen Ritola 2, dus dat kan een interessante ontmoeting worden.

!
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Puur! Bloembinderij opent deuren Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
Boer’nmarkt lokt enthousiaste menigte Twenterand 17 aug, 13:33
Afbeelding
Waterschap pakt verzakking bij Zwolsekanaal aan Twenterand 17 aug, 10:15
Afbeelding
Weer een Zomerkamp Vriezenveen Twenterand 17 aug, 09:00
Afbeelding
Week 33 Twenterand 17 aug, 05:54
Afbeelding
Plaatsnaamborden in Twents blijft wens Twenterand 16 aug, 10:05
Afbeelding
Wereldtitels voor Jennette Jansen Twenterand 16 aug, 09:59