Afbeelding
Harry Kruiper

Priet Proat met Gerrit Dragt

za 23 oktober 2021 Priet proat

Onder deze rubriek vertellen elke zaterdag inwoners uit het verspreidingsgebied van Weekblad de Toren over ‘alledaagse’ dingen: ‘Priet proat’.

Deze week Gerrit Dragt, 72 jaar (gepensioneerd, daarvoor ‘hoofd administratie’ bij de Woningstichting in Vriezenveen), geboren in Sibculo, maar na een half jaar verhuisd naar “Java” in Banthum en daar opgegroeid, in 1972 verhuisd naar ’t Hazenbos in Heemse en in 1975 naar Vriezenveen.

Heb je een relatie?

Sinds 1972 getrouwd met Jannie, zoons van 46 en 43 jaar, 1 kleinkind (zoon).

Wat doe je in je vrije tijd?

Beetje tuinieren, af en toe oppassen op de kleinzoon en als het eventjes kan: fietsen op de drager en een flink stuk wegtrappen.

Vrijwilliger bij de SMVT (Stichting Maaltijd Voorziening Twenterand). Zo’n 35x per jaar bezorg ik in en om Vriezenveen bij ouderen (hoor wie het zegt) die niet meer willen/kunnen koken een warme maaltijd. De Stichting heeft ongeveer 75 vrijwilligers die dit 365 dagen per jaar samen doen.

Veel tijd besteed ik nog steeds aan Korfbalvereniging KIOS’45 in mijn geboorteplaats Sibculo. Nu in het klusteam en ik verzorg de wekelijkse Nieuwsbrief, berichten op de website en op social media, speel ook ‘de archivaris’, regel (mede) de korfbalclinics op de scholen in Sibculo, Kloosterhaar en Bergentheim, enz. In 2019 na 53 jaar bij KIOS’45 en twee jaar bij de Zilvermeeuwen in Bergentheim gestopt met wedstrijden korfballen. Doe sinds 2014 op maandagavond mee aan Kombifit (een half uur fitness/bootcamp oefeningen en een half uur sport en spel) en nét begonnen met jeu de boules op maandagmiddag (beide bij KIOS’45). En… omdat KIOS’45 dit seizoen een 4e seniorenteam heeft (met nét niet genoeg heren) in een ‘reservepool’ gestapt om toch af en toe een keer een half uurtje mee te doen. Het bloed kruipt… en het lichaam laat het nog toe!

Wanneer en waarom heb je voor het laatste gelachen?

Nét nog, met mijn kleinzoon van 6, om zijn opmerkingen en redenaties.

Ik word verdrietig van…

Persoonlijk leed in de nabije omgeving en verharding in de maatschappij. Ik weet niet van wie de volgende spreuk is, maar het spreekt mij bijzonder aan: “Tegenwoordig roept iedereen zo veel en zo hard, dat wie nog gehoord wil worden, maar het beste de woestijn in kan gaan”.

Wat is je favoriete muziek, boek of theatervoorstelling?

Muziek: Sixties/Celtic/Iers/ (klassiek <in de auto>, maar absoluut geen kenner)

Boek: Thrillers, maar ik gun me te weinig tijd om te lezen

Theater: Bert Visscher, Asthon Brothers,

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Een knuffel voor Jannie, maar het afgelopen 1,5 jaar ook vaak eerst ‘handen wassen’

Wie verdient een lintje en waarom?

Veel medewerkers in de zorg, eerst corona en dan nu ook nog de ‘inhaalzorg’. Ach doe dat lintje maar niet maar “zorg” er voor dat ze meer collega’s krijgen en betaal hun uren beter. Als de zorgpremie daar wat voor omhoog moet, het zij zo.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kom jij griezelen ?. Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Cursus Luisterend bidden Twenterand 30 sep., 13:47
Afbeelding
Koor en samenzangavond Twenterand 30 sep., 13:43
Afbeelding
PKN deelt magazines uit op Israëlzondag Twenterand 30 sep., 09:18
Afbeelding
Interkerkelijke koffieochtend Twenterand 30 sep., 09:09