Afbeelding

Verkiezingen 2022

wo 22 september 2021 Politiek lokaal

Nog 7 maanden en dan worden de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gehouden. In 2018 werden we door de inwoners van Twenterand beloond met 1 raadszetel; het lijkt nog maar zo kort geleden. Veel publiciteit gehad van de lokale media in de aanloop van de verkiezingen van 2018. Logisch ook, want de PVV deed voor de eerste keer mee. We zijn nu, en dat is anders dan toen, één van de andere partijen die meedoet aan de verkiezingen. En al deze partijen worden afgerekend op vooral de afgelopen 4 jaar. Dus ook de PVV. Nu heeft iedere partij wel een vaste kern van kiezers en gelukkig hebben wij ook inwoners die steevast PVV stemmen. De kunst is natuurlijk om ook de zwevende kiezers aan te spreken, juist op de dag van de verkiezingen. 

Terugkijkend over de afgelopen periode denk ik dat we als partij niet teleurgesteld hebben. We hebben vaak de lokale media gehaald, soms tot ergernis van andere partijen hoorden wij. Het geeft in ieder geval aan dat we ons als partij geroerd hebben. We hebben ook aangetoond dat je als partij met slechts één zetel in de gemeenteraad wel degelijk problemen kunt aankaarten en zelfs kunt oplossen. Voor dit laatste heb je natuurlijk wel de steun van andere partijen nodig. De Partij voor de Vrijheid Twenterand heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld op een aantal grote dossiers. 

We hebben er mede voor gezorgd dat er nu een goed plan ligt in de Oale Bouw in Westerhaar-Vriezenveensewijk. We hebben lokaal, maar ook provinciaal een belangrijke rol gespeeld (doen we nog) in het dossier Kanaal Almelo - De Haandrik. We hebben veel aandacht gevraagd voor de overlast rond het station Vroomshoop en op andere plekken. Er is inmiddels een groep opgepakt en er hangen nu camera’s op het station. We zijn in de bres gesprongen voor o.a. ondernemers als Konijnenberg, Dekker, GEVRO, BEBO en Löwik. We hebben een debat geïnitieerd om het specifiek over het ondernemersklimaat te hebben: dit kon veel en veel beter en gelukkig gaat het nu stukken beter. We hebben ons ingespannen om iedere zondag de supermarkten en meubelzaken open te krijgen. Omdat dit in bijna alle gemeenten wel geregeld is, en ook in onze buurgemeenten. Dit oneerlijke speelveld moest er vanaf, maar jammer genoeg is deze gemeenteraad nog niet zover. We hebben nog veel meer gedaan, maar ik heb nu niet de ruimte in deze column om alles te benoemen.

Kortom, ik hoop dat wij aan uw verwachtingen voldaan hebben en ik kijk uit naar de verkiezingen van maart 2022. 

Met vriendelijke groet,

Erik Veltmeijer.

Afbeelding
Boer’nmarkt biedt alles voor ‘boeren, burgers en buitenlui’ Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust flinke brand in berg met bermgras Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Twenterand Tour naar Giethoorn Twenterand 11 aug, 09:47
Afbeelding
PVV zet vraagtekens bij opvang Oekraïners Twenterand 11 aug, 09:36
Afbeelding
Scooterbestuurder gewond na aanrijding met politieauto 112 Nieuws 11 aug, 09:06
Afbeelding
Flinke schade bij Vriezenveense ondernemer na brand Twenterand 10 aug, 17:03
Afbeelding
In Twenterand week 32 Twenterand 10 aug, 07:45
Afbeelding
Open viswedstrijd in veenkanaal Twenterand 9 aug, 11:18