Afbeelding
De Toren

Gelukkig Nieuwjaar

wo 9 december 2020 Politiek lokaal

Gelukkig Nieuwjaar

Dat wensen we elkaar ieder jaar weer en deden we ook ongeveer een jaar geleden. En wat een jaar hebben we gehad. Niemand had dit kunnen vermoeden. Ik was zelf afgelopen februari met een delegatie van de Vriezenveense Harmonie in Wenen waar toen de eerste gevallen bekend werden van besmetting met een (toen nog) onbekend virus. Ondertussen weten we allemaal wat voor impact dit op ons dagelijks leven heeft gekregen. Ons sociale leven is volledig ontwricht. Veel mensen werken thuis en veel mensen hebben geen werk meer door de invloed van Corona. ‘Social distancing’ is nu het motto waardoor veel mensen en vooral ouderen in een isolement komen en verpieteren doordat ze geen menselijk contact meer krijgen. De VVD vindt dat we ons moeten houden aan de voorschriften hoe onlogisch we deze misschien soms ook vinden. Dit kan alleen collectief hoe moeilijk dit ook is zodat we zo snel mogelijk vat krijgen als samenleving op dit virus. Om de controle terug te krijgen moeten we ons collectief houden aan de regels die worden gegeven. Op dit moment dat ik dit schrijf is nog niet duidelijk of de maatregelen iets kunnen worden versoepeld voor kerst. Wij hopen allemaal natuurlijk van harte dat we deze dagen samen met familie kunnen beleven. Vooral ouderen leven al langer geheel of gedeeltelijk in isolement. Menselijk contact is voor ons allemaal belangrijk. Zeker de komende feestdagen.

Wel is al bekend dat we dit jaar geen vuurwerk kunnen afsteken. Nu zal het dit jaar dus aanzienlijk minder zijn maar we hebben niet de illusie dat het in onze grensregio helemaal stil zal zijn. Daarnaast hebben we gelukkig nog onze traditie van carbid schieten. In het westen zijn ze hier bang voor als vervanger voor vuurwerk terwijl mensen dit niet kennen en gevaar dan op de loer ligt. Ongelukken kunnen dan gemakkelijk gebeuren. Bij ons in Twente is deze traditie al zo lang gaande dat wij wel weten hoe we hier veilig mee om kunnen gaan. Ook hier kunnen natuurlijk ongelukken gebeuren maar veel groepen hebben een ruime ervaring en doen dit al jaren op verantwoorde wijze. Wel zullen maatregelen worden aangescherpt en moeten we ons houden aan de al bestaande regels waarbij dit zoveel mogelijk naar plaatsen buiten de bebouwde kom wordt gedirigeerd. Als we zorgen dat we dit op een verantwoorde veilige manier doen kunnen we oudjaar toch nog in stijl vaarwel zeggen en hopen op een nieuw jaar waar we weer terug kunnen keren naar de voor ons zo gewenste normale sociale omgang. We smachten allemaal weer naar een gezellig terras om samen van een biertje te genieten. Zo gauw een vaccin beschikbaar is zal dit als het aan de VVD ligt zo snel mogelijk breed aan de gehele bevolking moeten worden aangeboden. Wij hopen dan dat zoveel mogelijk mensen dit zullen accepteren zodat het normale leven zijn gang weer kan nemen. De economie kan weer doorstarten en voor veel mensen kan dan het werk weer zijn normale verloop krijgen. De komende Maanden zal dit echter nog niet het geval zijn en de medische zorg krijgt nog een moeilijke periode te doorstaan. We moeten begrip opbrengen voor deze sector die dag en nacht voor ons klaar staat in nu vaak moeilijke omstandigheden.

Ondanks alles wenst de VVD u fijne feestdagen hopelijk met uw naasten en dierbaren. En wij wensen u nu meer dan ooit; Gelukkig Nieuwjaar!

Namens de VVD Twenterand,

Erik KobesAfbeelding
Gratis sporten bij Judokwai Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
FC Jong Twenterand wint FC Twentecup Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Kappers getraind in herkennen en signaleren eenzaamheid Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Twenterand tijdens de Beleefdag Twenterand 25 mei, 15:17
Afbeelding
Zomeravondconcert met Francis van Broekhuizen Twenterand 25 mei, 12:38
Afbeelding
OpStap excursie ‘Langs de Regge’ Twenterand 25 mei, 11:48
Afbeelding
Twente kleurt ‘special’ met sportieve street-art Twenterand 25 mei, 11:42
Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 25 mei, 10:57