Op het Twenterandje henk jansen_76398.jpg
Op het Twenterandje henk jansen_76398.jpg api-import

Vertrouwen

wo 12 mei 2021 Politiek lokaal

Vertrouwen

Houd goede moed zoals een goed Hollander doet. Tot de donkr'e wolken weggedreven zijn. En nu de koppen omhoog en weg die traan uit je oog. Optimistisch en blij, wij zien elkaar weer, en ik weet ook wanneer. Op een dag vol vreugde en vol zonneschijn. (Jo Peach).

Houd dus goede moed, en heb vertrouwen. Daar begint en eindigt eigenlijk alles mee.

Is er geen vertrouwen, begin er dan maar niet aan, want je komt dan vaak op de koffie.

Ook voor een nieuw te vormen kabinet geld dit, van de Italiaanse filosoof Machiavelli de bekende woorden. Een heerser moet voortdurend liegen en bedriegen om aan de macht te blijven.( toeslagenaffaire?).

Maar het moet anders in het nieuwe kabinet, wordt het oude wijn in nieuwe zakken of weer de oude zakken gebruiken voor de nieuwe wijn? Het zal mij benieuwen. Napoleon, u weet wel, vroeg ook veel anderen om advies, vol humor ja geestig maar wel scherp.

Ons land is in nood, we hebben zelfs een avondklok achter de rug, en nu luiden de gemeenten zelfs een heel andere klok, nl. DE NOODKLOK. Ook wethouder Paters van Twenterand voelt zich niet gehoord. De coronamiljoenen vliegen de deur uit, en wij, wij krijgen structureel veel te weinig geld. De Haagse jetset heeft er een enorme rotzooi van gemaakt.

Wij moeten maar eens minder braaf zijn, zegt de wethouder. Nou gooi die knuppel daar dan maar eens in het hoenderhok en ga samen met alle Twentse gemeenten efficiënter samenwerken, en ga er in den haag dwars voorliggen want alleen bereik je niets. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, weer opbouwen van vertrouwensrelaties en als hecht team aan het werk. Niet alleen klagen, maar een nieuwe route vinden naar succes. We staan voor enorme uitdagingen en beslissingen en alleen in vol vertrouwen en met elkaar komen we tot goede keuzes. En de meeste stemmen gelden.

Aan het werk, vol goede moed.

Een welgemeende hartelijke groet,

Henk Jansen

Afbeelding
Zaterdag 28 mei oud papier inzameling bij DETO Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
VZ&PC zorgt bijna voor stunt Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Den Ham op eigen kracht in veilige haven Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Rommelmarkt Veenstraat Westerhaar Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Amicitia herstelt zich overtuigend tegen Noviomagum Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Vriezenveense scholieren gaan 24 juni strijden om de eer op het DETO MiniWK Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys geeft goede start geen vervolg tegen PH Almelo Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Voorwaarts opent ‘Gert Dogger Court’ Twenterand 12 uur geleden