Op het Twenterandje henk jansen_76398.jpg
Op het Twenterandje henk jansen_76398.jpg api-import

Vertrouwen

wo 12 mei 2021 Politiek lokaal

Vertrouwen

Houd goede moed zoals een goed Hollander doet. Tot de donkr'e wolken weggedreven zijn. En nu de koppen omhoog en weg die traan uit je oog. Optimistisch en blij, wij zien elkaar weer, en ik weet ook wanneer. Op een dag vol vreugde en vol zonneschijn. (Jo Peach).

Houd dus goede moed, en heb vertrouwen. Daar begint en eindigt eigenlijk alles mee.

Is er geen vertrouwen, begin er dan maar niet aan, want je komt dan vaak op de koffie.

Ook voor een nieuw te vormen kabinet geld dit, van de Italiaanse filosoof Machiavelli de bekende woorden. Een heerser moet voortdurend liegen en bedriegen om aan de macht te blijven.( toeslagenaffaire?).

Maar het moet anders in het nieuwe kabinet, wordt het oude wijn in nieuwe zakken of weer de oude zakken gebruiken voor de nieuwe wijn? Het zal mij benieuwen. Napoleon, u weet wel, vroeg ook veel anderen om advies, vol humor ja geestig maar wel scherp.

Ons land is in nood, we hebben zelfs een avondklok achter de rug, en nu luiden de gemeenten zelfs een heel andere klok, nl. DE NOODKLOK. Ook wethouder Paters van Twenterand voelt zich niet gehoord. De coronamiljoenen vliegen de deur uit, en wij, wij krijgen structureel veel te weinig geld. De Haagse jetset heeft er een enorme rotzooi van gemaakt.

Wij moeten maar eens minder braaf zijn, zegt de wethouder. Nou gooi die knuppel daar dan maar eens in het hoenderhok en ga samen met alle Twentse gemeenten efficiënter samenwerken, en ga er in den haag dwars voorliggen want alleen bereik je niets. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, weer opbouwen van vertrouwensrelaties en als hecht team aan het werk. Niet alleen klagen, maar een nieuwe route vinden naar succes. We staan voor enorme uitdagingen en beslissingen en alleen in vol vertrouwen en met elkaar komen we tot goede keuzes. En de meeste stemmen gelden.

Aan het werk, vol goede moed.

Een welgemeende hartelijke groet,

Henk Jansen

Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 21 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49