Afbeelding

Overal iets van vinden

wo 7 juni 2023 Op het Twenterandje

Heel veel mensen waaronder ik zelf, vinden dat we overal iets van moeten vinden. Maar is dat wel goed? Overal verstand van hebben lukt gewoon niet. Dus waarom dan wel vaak oordelen en of veroordelen, want dat ligt dan vaak wel op de loer. Je denkt iets, dus vindt er dan ook iets van, zolang je het dan voor je houd, is er geen vuiltje aan de lucht, maar dan komt de grote verleiding om het wereldkundig te maken. En dan zijn de rapen nogal eens gaar. Je hebt nogal impulsief gedrag vertoond, en wordt er dan op aangesproken, en bent  misschien flink op de tenen getrapt. Dus denk ik, laten we wat meer nadenken, en ons inhouden. Vaak is spreken zilver maar zwijgen goud. Ik wens ons allen veel succes. 

Ook in de politiek komt het veel voor, ze maken elkaar uit voor rotte vis om daarna weer samen het glas te heffen op een goede afloop. Ik ben nu even een eindje gaan lopen in het Eerderachterbroek, op een bankje neergestreken heb ik 6 koeien van achter in de kont gekeken, 4 roodbonte en 2 zwartbonte. We weten weer genoeg, we weten er weer van. 

Thuisgekomen las ik in een blad. De mens is een soort herberg, in dit geval een (Hammer) herberg. Elke morgen weer opnieuw bezoek, een vreugde, een impressie. Een flits van inzicht komt als een onverwachte gast, verwelkom ze, ontvang ze gastvrij. 

Zo ook de immigranten die op de vlucht zijn, ook als er een menigte verdriet binnenstroomt die met het nodige geweld je hele huisraad kort en klein slaat. Behandel toch elke gast met eerbied, misschien komt hij de boel ontruimen om plaats te maken voor extase. De donkere gedachte, de schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns, en vraag ze om erbij te komen zitten. Wees blij met iedereen die langskomt. Het valt vast niet altijd mee. De hemel heeft ze misschien één voor één gestuurd om jou als raadgever te dienen. Wijze woorden van de schrijver. Het zet in ieder geval aan tot nadenken en het roept op tot daden. Dus kom in de benen om te helpen daar waar nodig en mogelijk is. Elke dag opnieuw het beste uit jezelf halen, kijk om je heen en pak op die handschoen. Het blijft werk in uitvoering.

De Column Op het Twente’randje’ wordt verzorgd door Dianne Companje, Klaas Dragt, Henk Jansen, Anneke Beukers, Rianne Vos en Erik Schutmaat.

Afbeelding
Uitslag bridgen Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys geeft zege uit handen tegen ATC'65 Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Kom jij griezelen ?. Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cursus Luisterend bidden Twenterand 30 sep., 13:47
Afbeelding
Koor en samenzangavond Twenterand 30 sep., 13:43