Afbeelding
De Toren

Peiling behoefte standplaatsen woonwagens in Twenterand

di 21 mei 2019 Nieuws

De gemeente Twenterand gaat een peiling doen naar de behoefte aan standplaatsen voor woonwagens binnen de gemeente. Aanleiding hiervoor is de uitspraak van het college voor de rechten van de mens in 2018, waarin onder andere. staat dat gemeenten in hun huisvestingsbeleid rekening moeten houden met de woonbehoeften van woonwagenbewoners. ‘Maar daarvoor moeten we die behoefte wel eerst in kaart brengen en dat gaan we nu doen,’ aldus wethouder Bart-Jan Harmsen.

De gemeente Twenterand is samen met regionale partners zoals Twentse gemeenten, provincie en Mijande Wonen aan de slag gegaan met het woonwagenbeleid.

Open en persoonlijk

De gemeente doet de peiling op een open en persoonlijke manier. Allereerst moet de vraagstelling begrijpelijk en leesbaar zijn. Daar heeft Taalpunt Twenterand een belangrijke bijdrage aan geleverd door mee te lezen en verbeteringen aan te brengen. De enquête wordt aangevuld met persoonlijke gesprekken. De woonwagenbewoners die de gemeente in beeld heeft worden rechtstreeks benaderd met de vragenlijst, maar deze wordt ook via de website beschikbaar gesteld. Als de behoeftepeiling er aanleiding voor geeft, wordt onderzocht wat mogelijke locaties kunnen zijn. De gemeente Twenterand wil de behoeftepeiling voor 1 augustus afronden. Dan worden de mogelijke vervolgstappen bepaald.

Afbeelding
Subsidie voor nieuwe sport- en beweegactiviteiten Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sadiki organiseert kerstpakkettenactie Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys en hoofdtrainer Robert Bosma langer met elkaar verbonden Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstzangavond 16 december Hoge Hexel Hardenberg Ingezonden 4 dec., 21:30
Afbeelding
Geweldig pieten spektakel tijdens Mega Pieten Festijn in Westerhaar Twenterand Ingezonden 4 dec., 16:23