Afbeelding

Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36

do 18 augustus 2022 Hardenberg

Donderdag 18 augustus bracht minister Harbers (I&W) op uitnodiging van de provincie Overijssel een bezoek aan de Rijksweg N36. In juni kondigde de minister aan 115 miljoen euro te investeren in verkeersveiligheidsmaatregelen op de N36. Dit tot blijdschap van betrokkenen uit de regio die al langere tijd pleiten voor maatregelen op deze weg waar veel ongevallen gebeuren. 

Tijdens het bezoek sprak de minister met vertegenwoordigers van de gemeenten Almelo, Hardenberg en Twenterand, Rijkswaterstaat, provincie en weggebruikers. Het gezelschap reed vervolgens over de N36 waar de minister een aantal knelpunten met eigen ogen kon zien. Door het ontbreken van fysieke rijbaanscheiding gebeuren er op de weg relatief veel frontale aanrijdingen met helaas vaak ernstige gevolgen. 

‘Blij met aangekondigde maatregelen op N36’

Gedeputeerde Boerman blikt terug op het bezoek: ‘Vanuit Overijssel hebben we gezamenlijk bij de minister om aandacht gevraagd voor de aanhoudend onveilige verkeerssituatie op de Rijksweg N36. Gelet op de aard van de ongevallen is een fysieke rijbaanscheiding nodig. Ik ben blij dat de minister heeft aankondigd dat deze maatregelen genomen gaan worden. Hij heeft vandaag tijdens het bezoek met eigen ogen kunnen zien en horen wat de noodzaak van de maatregelen is. Vanuit de regio bieden we onze hulp en betrokkenheid aan bij het ontwikkelen en uitvoeren van de plannen.’

Betrokkenheid in de regio bij N36 is hoog


De aangekondigde maatregelen voor de N36 volgen op een langdurige lobby van de regio. Deze lobby is gericht op een veilige en robuuste wegverbinding tussen Twente, de regio Zwolle en het noordoosten van Nederland via de N36 en N48. In de lobby werken de volgende partijen samen: Twenteboard mede namens alle Twentse gemeenten, de gemeenten Almelo, Twenterand, Ommen, Hardenberg, De Wolden en Hoogeveen, VNO-NCW Midden, de Bedrijvensociëteit A37, Ondernemend Hoogeveen, de Provincie Overijssel, de Provincie Drenthe en Regio Zwolle.

!
Afbeelding
Uitslag bridgen Twenterand 3 minuten geleden
Afbeelding
Dag van de Witte Stok Twenterand 38 minuten geleden
Afbeelding
Week 40 Twenterand 38 minuten geleden
Afbeelding
Leerzame Dierendag bij De Blokstoeke Twenterand gisteren
Afbeelding
Zangvond in Den Ham Twenterand gisteren
Afbeelding
Frühshoppen in Langeveen Twenterand 4 okt, 09:01
Afbeelding
Peiling over gemeentelijke communicatie en participatie Twenterand 4 okt, 08:55
Afbeelding
Op bezoek bij honderdjarige mevrouw Platjes Twenterand 3 okt, 16:05