Afbeelding

Bestemmingsplan Slagharen iets aangepast

vr 20 mei 2022 Hardenberg

De gemeenteraad van Hardenberg buigt zich binnenkort over de vaststelling van een bestemmingsplan in Slagharen, dat de bouw van woningen en appartementen op het voormalige terrein van de Zwarte Markt aan de Herenstraat 45-47 mogelijk moet maken. Een bestemmingsplan dat ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan nog op 2 onderdelen is aangepast. In het plan is de regel over de aan te houden afstand van hoofdgebouwen tot de zijdelingse perceelsgrens namelijk weggehaald en de maximale oppervlakte aan bijgebouwen is in het plan verhoogd van 60 m² naar 90 m². Volgens de gemeente sluit dit laatste beter aan bij de bouwplannen en bij hetgeen tegenwoordig gangbaar is bij woningen. De regel over de aan te houden afstand van hoofdgebouwen tot de zijdelingse perceelsgrens is volgens de gemeente overbodig omdat de grenzen van bouwlocaties al op een andere manier vast liggen. Er moet namelijk binnen de bouwvlakken gebouwd worden.

Het bouwplan heeft onlangs als ontwerp ter inzage gelegen. Daarbij zijn 3 zienswijzen kenbaar gemaakt, maar die zijn na overleg tussen de indieners, de initiatiefnemer en de gemeente weer ingetrokken. 

Het terrein van de voormalige Zwarte Markt heeft onlangs een nieuwe eigenaar gekregen. Hij is van plan om alle aanwezige bebouwing te slopen en op het terrein woningen en appartementen te bouwen. Het gaat daarbij om 14 grondgebonden woningen en 34 huurappartementen aan de zijde van de Herenstraat. Het appartementencomplex zal bestaan uit 3 bouwlagen, waarbij de 3e bouwlaag in de kap wordt gebouwd. Het gebouw krijgt een U-vorm, waarbij een tuin wordt aangelegd tussen het gebouw. Aan de achterzijde van het gebouw worden op de begane grond inpandige bergingen gerealiseerd. De appartementen zijn geschikt voor starters en ouderen. 

Afbeelding
Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust berg bermgras in buitengebied van Vriezenveen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Geniet van het Vliegerfeest Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Veel plezier tijdens de Nek in de Drek Obstacle Mud Run Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Rommelmark en veiling TOP Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
Vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen Twenterand 1 jul, 15:33
Afbeelding
Jongeren Noordik gamen live voor Oekraïne Twenterand 1 jul, 14:46
Afbeelding
Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt voor Woord en Daad Twenterand 1 jul, 08:49