Afbeelding

Kimberly in finale Miss Curve Nederland

za 28 mei 2022 Hardenberg

Op 11 juni staat de 20-jarige Kimberly Veltink uit Daarlerveen in de finale van Miss Curve Nederland en dat is een hele prestatie! Van de 300 kandidaten zijn er, na de voorrondes in haar categorie, maar 13 overgebleven die voor de titel mogen strijden.

“Maar een echte strijd is het niet”, zo benadrukt Kimberly. “We gunnen elkaar het kroontje en er zijn mooie vriendschappen ontstaan tussen de deelnemers”. Ze geeft aan dat ze al gewonnen heeft doordat ze in de finale mag staan. “Deze missverkiezing heeft zoveel goeds gedaan voor mijn zelfontwikkeling”.

Zelfacceptatie

Kimberly heeft al sinds haar geboorte ‘een maatje meer’ en daar is ze, vooral op de middelbare school, veel mee gepest. “Dat was een heel nare periode in mijn leven en ik had door het gepest een heel laag zelfbeeld”. Maar ze is er ook sterker en weerbaar door geworden. 

Kimberly heeft haar ‘maatje meer’ inmiddels geaccepteerd en wil andere (jonge) vrouwen laten zien dat je ook gelukkig kunt zijn als je geen maatje 36 hebt. “Via social media wordt een beeld geschetst van hoe je eruit moet zien. Dat gaat soms zó ver dat het ongezond wordt. Daarom is mijn motto: “Zelfacceptatie is het belangrijkste wat er is. Wees blij met je eigen lichaam”.

Vooral genieten en anderen motiveren

Het is een drukke tijd voor de potentiële Miss Curve 2022. Naast alle trainingen en fotoshoots voor de verkiezing, volgt ze de opleiding voor juridisch/administratief dienstverlener en heeft ze het diploma van de opleiding ‘Handhaving Toezicht en Veiligheid’ op zak. “Maar ik geniet van elke dag”. 

Ook je karakter telt mee.

Voordat de missverkiezing in het theater van Emmeloord plaatsvindt moeten de 27 kandidaten in de verschillende categorieën, nog met de organisatie in gesprek. “Tijdens deze pre-judging gaat het vooral om je karakter, hoe je bent als mens en hoe je in het leven staat”, vertelt Kimberly. Op 11 juni staat het uiterlijk meer centraal met een ronde met badkleding, avondkleding en ook weer een vragenronde. “Het wordt spannend”, vindt Kimberly. “Maar ik ga er vooral van genieten want winnen is niet het belangrijkste. Mijn voornaamste doel is om anderen te motiveren zichzelf te accepteren”. 


Social Media

Kimberly is actief op social media en wie haar wil volgen op haar weg naar de Miss Curve verkiezing kan haar vinden op Facebook, Instagram en TikTok. Op haar stemmen kan ook. Naast het kroontje kunnen de deelnemers aan de verkiezing ook de titel Miss Popularity winnen en daar zijn veel stemmen voor nodig. 

Maar ook het goede doel wordt niet vergeten. “Samen zamelen we geld in voor de Stichting Mind. Deze stichting zet zich in voor de bevordering van de psychische gezondheid”, verduidelijkt Kimberly. . 

Het is bijna zover! “Ik heb geen maatje 36, maar ik mag ook laten zien wie ik ben”, zo besluit Kimberly vastberaden. Familie en vrienden van Kimberly zijn erbij, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Toegangskaarten zijn te verkrijgen via Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord.

Afbeelding
Open dag Belevingshuus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Autismecafé in Bibliotheek Westerhaar Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Oud Papier actie SDG Westerhaar Twenterand Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Doe mee met libellen tellen! Twenterand 7 jun., 11:59
Afbeelding
Rondje Tuinen Twente Twenterand 7 jun., 11:52
Afbeelding
Opvang Oekraïners Hardenberg 7 jun., 11:06
Afbeelding
BoekStartdag in Bibliotheek Vriezenveen groot succes Hardenberg 7 jun., 10:43
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 7 jun., 10:27