Maaike Bouwman met Wendolien tijdens de finale van het NK
Maaike Bouwman met Wendolien tijdens de finale van het NK Deborah Barelds

Manege Klein Oever levert weer Nederlands Kampioen

zo 24 maart 2024 Sport Ingezonden

Balkbrug - Maaike Bouwman van Manege Klein Oever in Balkbrug ging op herhaling tijdens het Nederlands Kampioenschap springen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Nadat ze vorig jaar het S40 won sprong ze samen met haar paard Wendolien dit jaar naar de titel in het S60 voor manegeruiters. Met een huldiging op een spetterend podium midden in de piste tot gevolg. Wat een slot van een prachtige competitie!

Na de voorrondes en de halve finale was het afgelopen zondag tijd voor de finale op het KNHS-centrum in Ermelo, maar liefst 4 ruiters van manege Klein Oever hadden zich voor deze finale ronde geplaatst. Lisanne Mussche (Balkbrug) en Finnette de Voogd (Meppel) beten het spits af in het S40. Zij deden natuurlijk ontzettend hun best en hadden een prima resultaat in deze landelijke competitie! In het begin van de middag gingen Romy Schutte (Ommen) en Maaike Bouwman (Nieuwleusen) van start in het S60! Beide bleven ze foutloos in het parcours en met een prachtig commentaar van de jury begon het lange wachten. Om 16:00 was daar dan de prijs uitreiking 1 voor 1 werden de verschillende deelnemers omgeroepen! Romy eindigde op een 5e plaats en bij de laatste 3 deelnemers was het zenuwslopend! Het toegestroomde publiek hield de adem in en daar was het verlossende woord: Maaike Bouwman werd gehuldigd als Nederlands kampioen, met driekleur en vuurwerk en al!

‘Een prachtig resultaat van weer een jaar lang hard trainen en werken van ons fantastische team van instructeurs! De KNHS-FNRS springcompetitie is altijd spannend voor onze ruiters’ verteld Estelle van der Zanden. Het geeft onze ruiters een (in dit geval letterlijk’ en landelijk podium om te strijden tegen andere ruiters van verschillende maneges. Het is compleet anders dan de onderlinge wedstrijd bij ons op de manege.Voor de deelnemende ruiters een prachtige ervaring en enorme kans om zich binnen deze prachtige sport te ontwikkelen!

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 8 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 13 uur geleden