Niet-rechterlijk bestuurslid Rechtspraak
Niet-rechterlijk bestuurslid Rechtspraak

Priet Proat (Burgermeester Vroomen)

za 30 oktober 2021 Priet proat

Mijn naam is Hans Vroomen en ik ben sinds bijna vier jaar burgemeester van Ommen.

Ik woon inmiddels sinds ruim twee-en-een-half jaar met veel plezier in deze prachtige gemeente in het midden van het Vechtdal. Het Vechtdal is een prachtig gebied waar het goed wonen, werken en recreëren is. Binnen dat gebied is Ommen natuurlijk echt een pareltje, waar ik dagelijks van geniet.

Heb je een relatie?

Inmiddels ben ik ruim 25 jaar getrouwd met Regien. Samen hebben we twee zoons. Onze jongste zoon, die volgende maand negentien wordt, woont nog thuis. Onze oudste zoon woont vanwege zijn studie inmiddels al drie jaar op kamers in de Randstad. Het is altijd een feest als we weer met z’n vieren bij elkaar zijn. Wat mij betreft telkens weer een cadeautje. 

Wat was het hoogtepunt in je leven?

Er zijn heel veel momenten waar ik met veel liefde aan terug denk. Zoals de geboorte van onze jongens. Maar ook de herinneringen aan het gezin waarin ik ben opgegroeid. Ik ben dan ook niet zo op zoek naar “het hoogtepunt”, het mooiste is om te genieten van al die (soms kleine) dingen die je dagelijks meemaakt. Een mooi gesprek of een leuk contact kan elke dag kleur geven. 

Wat doe je in je vrije tijd?

Een nieuwe hobby die Regien en ik de afgelopen anderhalf jaar hebben opgepakt is: wandelen! Ik was niet zo’n actieve wandelaar, maar tijdens de lock-down hebben wij dat stevig opgepakt. Zeker in dit mooie gebied waar wij wonen, kan ik daar enorm van genieten. Sowieso is het goed om in beweging te blijven: een aanrader voor iedereen!

Daarnaast hebben wij samen pas een museumkaart gekocht. Fijn dat we ook weer echt kunnen genieten van cultuur. Ook in de mooie musea in de omgeving tref je ons regelmatig aan. 


Wanneer en waarom heb je voor het laatst gelachen?

Ik geloof dat ik regelmatig lach: geen dag zonder plezier en een glimlach. Hoewel ik natuurlijk heel vaak mijn gezicht in de plooi moet houden, probeer ik toch vaak met kwinkslag de spanning te breken. Lachen hoort daar echt bij en helpt ons dichter bij elkaar te brengen.

Ik word verdrietig van…

Als we elkaar niet de ruimte geven en het oordeel over de ander al bij voorbaat klaar hebben, word ik verdrietig. Ik vind het belangrijk, dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Als je respect geeft, krijg je ook respect terug. 

Wat is je favoriete muziek, boek of theatervoorstelling?

Ik ben een echte liefhebber van U2, daarnaast luister ik graag naar Coldplay. Er is niet naar gevraagd, maar nu kun je wel een beetje inschatten in welk decennium ik geboren ben. Overigens kan ik ook erg genieten van klassieke muziek. De keuze daarvoor is dan afhankelijk van mijn humeur en het moment. Als lezer ben ik vooral een fan van non-fictie. En daarin is mijn belangstelling heel divers. Ik hoop dat ik nog een keer de rust vind om echt van literatuur te genieten. Dat moment gaat vast nog komen.
 

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Als eerste doe ik mijn stropdas af en trek ik mijn pak uit. Om vervolgens een spijkerbroek aan te trekken en een trui aan te doen. Dan kan het leven thuis beginnen. 

Wie verdient een lintje en waarom?

In mijn werk heb ik regelmatig te maken met mensen die ik een “lintje” mag opspelden. Ik ben onder de indruk van de inzet die mensen leveren voor anderen. Soms doen mensen dat gedurende een heel lange tijd. Zij verdienen het.

Maar eigenlijk verdient iedereen wel een “lintje van de dag”. Als we nou eens elke dag iemand een compliment geven? Daarmee zouden we zowel voor de ander als voor onszelf de wereld een vrolijkere 

Afbeelding
Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 43 minuten geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 3 uur geleden