Afbeelding

Priet Proat (Erik Veltmeijer)

za 28 augustus 2021 Priet proat Priet Proat

Onder deze rubriek vertellen elke zaterdag inwoners uit het verspreidingsgebied van Weekblad de Toren over ‘alledaagse’ dingen: ‘Priet proat’.

Deze week Erik Veltmeijer uit Vroomshoop. 

Wie ben je? Korte introductie

Ik ben Erik Veltmeijer, woonachtig in het mooie Vroomshoop en naast gemeenteraadslid, ook actief in de provincie als fractievoorzitter van de PVV Overijssel. Hiernaast werk ik nog in het speciaal onderwijs als docent en decaan.

Heb je een relatie?

Ja, ik woon samen met Mirjam en we hebben bij elkaar 5 kinderen, die het gelukkig allemaal goed doen.

Wat was het hoogtepunt in je leven?

Het klinkt clichématig, maar toch echt de geboortes van de kinderen. Dan staat de wereld even stil en ben je alleen maar bezorgd over de gezondheid van de kinderen: zit alles er wel aan wat er aan moet zitten?

Wat doe je in je vrije tijd?

Van alles: van fietsen, met de hond lopen, tot een goede film kijken tot en met luieren. Dit laatste heb ik moeten leren, maar is zo nu en dan wel belangrijk. Soms is het lekker om even niets te moeten.

Wanneer en waarom heb je voor het laatste gelachen?

Dagelijks wel. Maar echt lachen, soms tot tranen aan toe, vaak tijdens de uitzendingen van Veronica Inside. Vooral om Johan Derksen en René van der Gijp.

Waar word je vrolijk van?

Poeh, van heel veel wel. Van een lekkere werkdag, van de kookkunsten van Mirjam, van een heerlijk glas wijn, van een leerling die weer op het rechte spoor zit, van een bijdrage in de Tweede Kamer van Martin Bosma (PVV)… ach, er is zoveel om vrolijk van te worden.

Ik heb een hekel aan…

Veel politici, met name aan de linkerkant van het spectrum. Met name de mensen die links lullen en rechts vullen. Of voor de energietransitie zijn en bijvoorbeeld in een dikke auto rijden. Of driemaal per jaar met het vliegtuig op vakantie gaan en tegen de inwoners van ons land zeggen dat er minder gevlogen moet worden. Ze zijn er helaas veel te veel.

Wat is je favoriete muziek, boek of theatervoorstelling?

Tom Jones, U2 en The Eagles. Het boek ‘Succes zit in je’ van Robin Sieger is mijn favoriete boek. Naar het theater ga ik eigenlijk nooit, ga liever uiteten. 

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Vrouw kussen en honden aaien. Dan een kop koffie. 

Wie verdient een lintje en waarom?

Geert Wilders, omdat hij zijn leven opoffert voor zijn idealen. En vooral omdat hij het echt meent. Denk dat er weinig mensen zullen zijn die dit offer willen brengen.

Afbeelding
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 4 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 10 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 10 uur geleden