Afbeelding

Priet Proat (Lydia Dragt)

za 15 mei 2021 Priet proat Priet Proat

Onder deze rubriek vertellen elke zaterdag inwoners uit het verspreidingsgebied van Weekblad de Toren over ‘alledaagse’ dingen: ‘Priet proat’.

Lydia Dragt-Buiter, 44 jaar, samen met man Pieter trotse eigenaar van Buiter Beton (groothandel in sierbestrating) en woonachtig in Balkbrug. Tevens secretaris van de Balkbrugse Ondernemers Vereniging.


Bijschrift - Credit

Een Relatie?

Al bijna 22 jaar getrouwd met Pieter Dragt, moeder van 3 kinderen; Tomas (18), Ilse (17) en Lotte (14).

Wat doe je in je vrije tijd?

Twee keer in de week beginnen mijn man en ik onze dag met een sportsessie bij Reestdal Outdoor in Balkbrug, weer of geen weer, heerlijk in de buitenlucht!

In mijn vrije tijd spendeer ik graag tijd met mijn gezin, lees ik graag, ga ik wandelen met onze hond of zijn wij op het water te vinden. Ook kan ik erg genieten van gezellige middagen en avondjes met vrienden, al staat dat nu door corona op een erg laag pitje, jammer genoeg.

Wanneer heb je voor het laatste gelachen?

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

Maar echt in mijn broek van het lachen, ik denk dat dit was bij een grappige film die we onlangs hebben gekeken, ik kom zo even niet op de naam. Ik hou wel van films met beetje humor. Lekker luchtig.

Waar wordt je vrolijk van?

Eigenlijk van gewoon gezellig met ons gezin aan de eettafel, wanneer iedereen goed gemutst is en de dag met elkaar doorneemt. Het enige moment van de dag waarop we met ons vijven samen zijn.

Ik heb een hekel aan?

Mensen die over anderen oordelen terwijl ze de persoon in kwestie nog nooit gesproken hebben, dat vind ik echt verschrikkelijk.

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Meestal wordt ik bij thuiskomt dolenthousiast begroet door onze hond Saar, een mini labradoodle, alsof ik dagen lang van huis ben geweest. Dus dat is het eerste wat ik doe bij thuiskomt, knuffelen met de hond.

Wie verdient een lintje en waarom?

Ik denk dan meer aan een groep. In dit geval de focusgroep in Balkbrug, zij houden zich bezig met de dorpsvisie in Balkbrug en maken zich ook sterk voor de herinrichting rondom de tunnelbak in het dorp. Het gaat ontzettend mooi worden en het is zeker mede aan hun inzet te wijden dat Balkbrug steeds een stukje mooier wordt!

Afbeelding
Wandeltocht in Zuid Drenthe Hardenberg 37 minuten geleden
Afbeelding
Auto te water op N377 bij Slagharen, inzittenden ongedeerd Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder van een bestelbus beland door onbekende oorzaak in de sloot bij Westerhaar Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Ommajahuis officieel geopend Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
Sfeervolle toertocht voor antieke motoren Hardenberg 18 uur geleden