Afbeelding

Hoe zou je zélf reageren als je bij de politie werkte?

wo 7 juli 2021 Politie aan het woord

Die vraag stelde ik mijzelf ook enkele jaren geleden toen ik op het punt stond om bij de politie te solliciteren. “Hoe zal ik op meldingen reageren”. 

Nu jaren verder kan ik wel stellen dat het werken bij de politie het nodige vergt van je maar dat de kleine dingen je ook enorm veel energie geeft. 

Zo wil ik jullie meenemen naar een mooie zomerse dag waarin de kleine zwembaden voor in de tuin niet aan te slepen waren. Die dag werkte ik samen met een collega voorzien van onze nog warmere vesten in de wijkzorg ten behoeve van het afhandelen van meldingen. 

We kregen omstreeks 11.00 uur de melding van een vermissing van een jongetje die op enig ogenblik de kans heeft gezien om de tuin van het ouderlijk huis te verlaten. Aangezien het jongetje een connectie had met water werd door ons maar uiteraard ook door de familie het ergste gevreesd. Hierop werd er dan ook contact gelegd met de brandweer om al het water af te zoeken tevens werd er een burgernet sms verzonden naar de contacten in de wijk met daarin het signalement van het jongetje en het verzoek om uit te kijken. 

De gevaren van een zwembad in de tuin: Ondertussen waren er al vele eenheden de wijk in om te gaan zoeken. Collega’s op motoren, fietsen en lopend waren door de straten op zoek naar het jongetje in de hoop op enige aanwijzingen. Ongeveer 5 uren later kwam gelukkig het verlossende bericht waar we met zijn allen op hoopten, het jongetje kwam ineens uit een steegje lopen aangrenzend aan enkele achtertuinen. 

Een zucht van verlichting klonk over de portofoon met het bericht “we hebben hem gevonden!!!”. 

Nadat het jongetje veilig was overgedragen aan zijn moeder keken we verder in het steegje. We zagen een schuttingdeur open staan en ja hoor om de hoek zagen wij een mooi groot zwembad staan met daarvoor enkele natte kleding stukken van het jongetje. Klaarblijkelijk heeft het jongetje kans gezien om de schuttingdeur te openen om eens even lekker een duik te nemen in het mooie grote zwembad met zelfs een mooi luchtbed er in…. 

Op de momenten dat je deze melding als volgt kunt vastleggen in ons systeem dan geeft dat energie en naar mijns inziens kunnen we dan stellen dat het politiewerk op alle fronten er ter degen toe doet! 

Want ook deze melding had zomaar anders kunnen aflopen ……

Dennis Jurgens 

Wnd. Wijkagent Hardenberg-Zuid

Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 40 minuten geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Inloopuurtje Media Ukkie Dagen Hardenberg 3 uur geleden