Marieke kelder Wijkagent Dedemsvaart/Balkbrug
Marieke kelder Wijkagent Dedemsvaart/Balkbrug

Zomer in de bol

wo 9 juni 2021 Politie aan het woord

 De wereld ziet er ineens weer heel anders uit met een zonnetje. Mensen gaan de straat weer op, ondernemen weer van alles, maken maximaal gebruik van de terrassen en lopen veel vaker met een grijns op het gezicht. Wij merken dit in ons werk ook. Waar we het in de eerste corona periode vrij rustig hadden lijkt het nu wel of er geen corona meer is. De meldingen stapelen zich weer op. Verwarde mensen zijn nog wat verwarder, standje muziek staat zo dat de hele straat er van mee kan genieten en het straatmeubilair moet het weer steeds vaker ontgelden. Aan dat laatste kan ik niet wennen en ik heb de humor er nog nooit van ingezien en dat zal ik waarschijnlijk ook wel nooit gebeuren. 

Onlangs vond een aantal jeugdigen in Lutten het heel erg grappig om een verkeersbord uit de grond te trekken en hiermee aan de wandel te gaan. Mocht u dus onlangs een wandelend verkeersbord gezien hebben laat het ons weten.

Een dikke week geleden had de jeugd het erg gezellig gehad in een keet op het platteland tussen Dedemsvaart en Balkbrug. Dat zij het gezellig hadden gehad mochten de bewoners aldaar ook weten want de muziek stond nog standje maximaal onderweg naar huis maar daar bleef het niet bij. Schijnbaar gaven de lantaarnpalen teveel licht want drie ervan moesten het ontgelden. Ze werden alle drie naar de grond gewerkt. In dit geval waren ze een beetje dom geweest door de aandacht op hunzelf te richten door de keiharde muziek en hadden ze de bewoners aldaar gewekt. Die vervolgens het hele voorval zagen gebeuren wat ze keurig bij ons gemeld hebben met als gevolg een aantal aanhoudingen. De kosten van deze palen komen dus niet bij ons als burgers op ons bordje maar mogen ze mooi zelf dokken. Kijk, dat ze de gezelligheid weer opzoeken snap ik helemaal en nu de versoepelingen steeds meer grenzen steeds meer vervagen kan ik ook begrijpen maar laat die palen heel en laat ze staan. Ze hebben jullie niks misdaan. 

Niet dat de jeugd De Toren leest maar toch…. 

Geniet van het mooie weer en tot de volgende keer!

Marieke Kelder

Wijkagent Dedemsvaart/Balkbrug

Else Nobel
Vrouwen van Nu Dedemsvaart laten zich verrassen Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
De organisatie heeft een uitgebreid programma op touw gezet voor een onvergetelijk 'Koningsweekend' 2024  voor jong en oud.
'Koningsweekend' vol activiteiten Hardenberg 10 uur geleden
Anneke Beukers, Op het Twenterandje
Kapper Op het Twenterandje 10 uur geleden
Afbeelding
De kunst van vieren: prachtige geschenken en ontroerende felicitaties Partnerbijdrage 10 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 11 uur geleden