Afbeelding
De Toren

Woar betaalt wi’j dan belasting geld veur….

wo 10 februari 2021 Politie aan het woord

U wilt niet weten hoe vaak wij deze opmerking om de oren krijgen. Los van het feit dat wij die natuurlijk zelf ook betalen, vinden mensen dat zij mogen bepalen wat wij voor hen mogen maar vooral moeten doen. Dan verwijzen ze ook nog even naar het woordje dienstbaar op onze dienstauto en dan gaan ze los met hun problemen en hun oplossingen.  Want we hebben ook 17 miljoen politieagenten in ons land inmiddels.  Eigenlijk zou je het diploma online moeten kunnen bestellen, zijn we direct van alle problemen af.

Maar in vele gevallen zijn deze problemen niet voor de politie. Een geval wat ik al eens vaker aan heb gehaald zijn de conflicten met de buren. Hiervoor schakelen we het buurtpreventienetwerk in maar dan houdt het voor ons ook op. Kortom, alles wat in de rijdende rechter naar voren komt hoort in het civiel recht en niet in het strafrecht want daar draait het om bij de politie. Strafrecht. Wanneer er met opzet goederen vernield worden, iemand mishandeld wordt, iets gestolen wordt, wanneer er iemand beledigd wordt of filmpjes rond gestrooid worden om iemand in een kwaad daglicht te stellen dan hebben we het over politiezaken. Een manier die erg oprukt op dit moment en vooral in deze C…tijd is cybercrime. Op dit moment probeert men deze digibeet iets bij te leren over deze vorm van diefstal, maar tot op heden zonder al te veel resultaat ben ik bang.  

Maar natuurlijk staat ook het woordje dienstbaar op ons dienstvoertuig.  En doar betaald jullie inderdoad ok belastinggeld veur.   En dat is waar de meeste dienders ook de meeste voldoening uit krijgen en niet zoals er veelal gedacht wordt door bekeuringen uit te schrijven. 

Van’n grijns of een groet is woar wi’t veur doet….

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 19 uur geleden