Afbeelding

PvdA Ommen, klaar voor de toekomst

vr 21 januari 2022 Ommen Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Ommen

Het verkiezingsprogramma is klaar; de kandidaten zijn bekend: PvdA Ommen is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. 

Aan kop als lijsttrekker de bekende Hilbert Moerman, al jarenlang het gezicht van de PvdA Ommen en huidig fractievoorzitter. Runner-up is de eerste vrouw Simone Pol, huidig raadscommissielid, met vlak daarachter René van der Linde, Lemeler in hart en nieren en campagneleider. Zij worden voortgeduwd door onze nieuwkomer en ervaringsdeskundige Erik Slagter, gevolgd door Jan-Paul van Mantgem, een Vilsterse nieuwkomer, betrokken bij Vluchtelingenwerk en bijenliefhebber. Daarachter een oude rot in het vak: Jan Brinkman. Marietje Luttekes sluit de gelederen, een Ommerse met veel kennis over de cultuur en historie van Ommen.

Volgens René van der Linde is het verkiezingsprogramma ‘Solidariteit! Juist nu!’ zoals u van ons gewend bent namelijk, sociaal en solidair met oog voor de menselijke maat. 

Hilbert Moerman vult aan: “De ongelimiteerde marktwerking en deregulering heeft tot gevolg dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. Energiebedrijven, scholen, ziekenhuizen en zorginstellingen zijn te groot geworden: de menselijke maat is zoek. Tientallen mensen zijn aangewezen op de voedselbank: de armoede groeit”.

Simone Pol stelt dat “De coronacrisis heeft laten zien dat er teveel verdeeldheid en ongelijkheid is in ons land. Ook in de gemeente Ommen, de stad en buurtschappen, voel je dit direct. Een betaalbare woning, werken voor een fatsoenlijk salaris, het steuntje in de rug als je dat nodig hebt, even kunnen buurten in het inloophuis of naar een vereniging gaan: het is voor veel mensen onzeker geworden en dat moet anders. Juist nu is het belangrijk om vast te houden aan onze kernwaarden: Bestaanszekerheid, Solidariteit en Duurzaamheid”.

De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Juist in tijden van crisis blijft dit het uitgangspunt. Tegenover het marktdenken stelt de PvdA de mens centraal. Cruciaal voor onze lokale samenleving zijn armoedebestrijding en zorg voor onze jeugd en ouderen, werkbedrijven en vormen van dagbesteding; cultuurplatformen, bibliotheken, musea, podia, (sport)verenigingen en kunstkringen. Waar al die actieve mensen het bindmiddel van onze samenleving vormen. Met dit verkiezingsprogramma en deze enthousiaste kandidaten zetten we ons hier weer volop voor in.

“Wij hebben er zin in! Sociaal voor jou”, PvdA Ommen

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 16 uur geleden