Afbeelding

Piloot maakt zich zorgen over aanvliegroute voor Lelystad

di 18 januari 2022 Ommen

Piloot Erik Pieters maakt zich zorgen over aanvliegroute voor Lelystad airport. Erik Pieters, piloot en de nummer 6 op de kandidatenlijst van de VOV, snapt afwachtende houding wethouder Bongers niet.

Nadat Henri Mors, fractievoorzitter D66, vóór de jaarwisseling alvast een door de gehele gemeenteraad van Ommen ondersteunde motie naar het college stuurde, bedoeld om te handelen gelijk aan Dalfsen, met het verzoek om alvast in de geest van de motie te handelen, reageert portefeuillehouder wethouder Bongers namens het college, via de Ommenaar, als volgt: Het college staat daar inderdaad positief in. Maar we wachten eventjes de raadsvergadering af”.

Volgens Erik Pieters moet het college de druk juist nú opvoeren. En wel voordat het vliegveld open gaat en we gek worden van laagvliegende vliegtuigen. Volgens Pieters is laagvliegen niet nodig als de luchtruimindeling wordt veranderd, nu gebruiken militairen het luchtruim tot lage hoogte. Deze maken met straaljagers gebruik van vliegroutes boven Ommen.

De nummer 6 op de VOV kandidatenlijst weet uit ervaring te melden dat als de aanvliegroute te druk gaat worden de verkeersleiding er dan voor zal kiezen om verkeer richting oosten te sturen, waardoor de kans heel groot is dat er laagvliegende vliegtuigen over Ommen komen.

Het is onbegrijpelijk dat de wethouder het nut en noodzaak van de, door de gehele raad ondersteunde motie niet inziet.

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 14 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 19 uur geleden